MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dobro je činiti dobro

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U petak, 13. ožujka 2015. godine u Velikoj vijećnici Grada Belišća održana je promocija projekta Dobro je činiti dobro.

Četverogodišnji projekt proveli su učenici, sada 4.d razreda i njihova učiteljica Karmen Soldo. Cilj projekta bio je uvođenje učenika u građanski odgoj kroz volontiranje i humanitarni rad u školi i lokalnoj zajednici. Prisutne su pozdravili ravnatelj OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, Darko Kovač i zamjenik gradonačelnika, Domagoj Varžić. Učenici su predstavili projekt. U Dječjem tjednu, u organizaciji DND-a, odlazili su svake godine u vrtić Maslačak i izveli program pod nazivom Djeca djeci. Nakon toga organizirali su radionice u razredu na koje su pozvali članove udruge slikara Bel- art, mamei bake. Sve što su izradili poklanjali su pri svojim obilascima. Puno puta bili su u udruzi Vjera i svjetlo, udruzi Zvono te Domu umirovljenika. Što su tamo radili? Darovali su poklone koje su izradili, družili se, organizirali zajedničke radionice, pjevali, plesali, glumili.

Evo što je o projektu rekla učiteljica:

-U OŠ Ivana Kukuljevića Belišće započela sam projekt Dobro je činiti dobro prije petnaestak godina. Mislim da zadaća škole nije samo uliti znanje već odgojiti čovjeka koji je sposoban spoznavati i ljubiti. Nastojala sam djecu naučiti prihvaćanju različitosti, toleranciji, solidarnosti, humanosti. Sigurna sam da su za vrijeme ove četiri godine kroz humanitarni rad u lokalnoj zajednici obogatili njezin život te da će postati odgovorni građani koji će se uvijek rado uključiti u rad za dobrobit drugih, naglasila je Karmen Soldo.

Ovo su rekli učenici: „Naučili smo: Činiti dobro nije teško. Potrebno je samo darovati ono što je svima besplatno, ono što svi imamo, a to je osmijeh i lijepa riječ.“

U Velikoj vijećnici Grada izveli su kraći program, a posebno je dirljiva bila prikazana prezentacija njihovog projekta. Svečano je otvorena izložba fotografija. Svakako dođite pogledati izložbu fotografija koja je postavljena Velikoj vijećnici u holu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 719 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

    STUDENI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu