MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Tamburaški sastanak – Hruzi u čast

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića, Petar Alavanja, Marta Stanić i Borna Banjan predstavili su Školu na svečanom koncertu „Tamburaški sastanak – Hruzi u čast“ održanog u Vukovaru.

Koncert je održan u četvrtak 30.studenog 2023.u sklopu 14. Međunarodnog seminara za nastavnike tambura i voditelja tamburaških orkestara.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima Daliboru Košutiću, Danijelu Čehajiću i Nikoli Barišiću te korepetitorici Mariji Pušić na uspješnom nastupu, a zahvaljujemo se ravnateljici O.Š. Dragutina Tadijanovića, Lidiji Miletić na pozivu i gostoprimstvu.

Dragutin Hruza, vukovarski i hrvatski skladatelj, dirigent i zborovođa, rođen je u Češkoj 1859. godine, a najveći dio života preveo je u Vukovaru gdje je umro i sahranjen 1915. godine.

Koncert Tamburaški sastanak, nazvan po jednoj njegovoj kompoziciji, organizirali su Osnovna škola Dragutina Tadijanovića i Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga uz potporu Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru i Grada Vukovara.

Organizatori ovim susretom žele iskazati čast i čuvati sjećanje na jednog od najvećih tamburaških skladatelja i jednog od osnivača Saveza hrvatskih tamburaških društava te građanina Vukovara koji je svojim djelovanjem ovdje ostavio neizbrisiv trag, rekla je Lidija Miletić, ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Vukovar i predsjednica Ogranka Matice hrvatske Vukovar.

Organizatori su prvo položili vijenac i upalili svijeće na Hruzinom grobu na starom katoličkom groblju u Vukovaru, a potom je u školi održano stručno vijeće tamburaških pedagoga i voditelja tamburaških orkestara.

O životu i radu Dragutina Hruze govorila je Maja Fras, profesorica solfeggia, kojoj je Hruzza čukundjed.

Nadamo se, prema riječima voditelja Dalibora Košutića: „Vjerujemo da suradnja i prijateljstvo sa školom Dragutina Tadijanovića tek počinje.”, daljoj dobroj suradnji.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1042 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu