MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Obustava isporuke energenata potrošačima je nezakonita i protuustavna

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Inicirana nedavnom obustavom distribucije vode građanima Valpova i prigradskih naselja (oko 12 000 korisnika) te naknadnim međusobnim vrijeđanjem i nazivanjem pogrdnim imenima čelnika gradova Valpova i Belišća Udruga volontera „Za sretniji grad Valpovo“ s ogorčenjem reagira na taj incident.

 

-Udruga volontera u čijem se imenu podrazumijeva „za svakog građanina grada Valpova“ se postavlja iznad političkih prepucavanja između stranaka na vlasti u navedenim gradovima te se na temelju toga slobodno usuđuje prozvati čelnike navedenih gradova, bar u navedenoj situaciji, kao i politički i zakonski nepismene. Ovu svoju strogu ocjenu koju je Udruga sa žalošću iznijela, temeljimo na činjenici da čelnici navedenh gradova nisu upoznati s odlukom Vlade Republike Hrvatske i Ustavnog suda Republike Hrvatske, kojom je zabranjeno ustanovama i javnim poduzećima koja se bave javnim uslugama, poput distribucije vode, električne energije, plina ili grijanja, uskratiti svoje usluge krajnjim potrošačima isključivanjem navedenih usluga koje se smatraju osnovnim potrebama za život. Samovoljno tumačenje navedenih zakona, od onog o komunalnim djelatnostima, zakon o energiji od strane pružatelja usluge predviđa mogućnost obustave javnih usluga, a s druge strane propisuje i kaznu od 15 000-100 000 kuna onome tko „obustavi pružanje javne usluge radi pokretanja prisilne naplate“. Davatelji javnih usluga su u slučaju nepodmirenja obveza od strane krajnjih korisnika dužni prije isključenja poduzeti zakonom propisane pravne mjere (parnični postupak i ovrha) tek nakon sudskog postupka moguće je isključenje energenata odnosno vode potrašačima.

Udruga volontera poziva sve građane, koji su žrtve navedenih ustanova, odnosno kojima je isključen plin, struja ili obustavljena isporuka vode da se jave predsjedniku Udruge volontera gospodinu Branku Vrbešiću radi evidencije i pokretanja zajedničke tužbe na broj mob. 095 5976 471.

Napominjemo da se pod osnovnim životnim potrebama prema Zakonu o socijalnoj skrbi podrazumijevaju prehrana, smještaj, odjeća i ostalo, a u smislu smještaja se troškovima smatraju komunalne naknade, električna energija, plin, grijanje, odvodnja, voda i drugi troškovi stanovaja.

                                                        

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 688 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu