MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Susret generacija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/BELIŠĆE Poslije 35 godina kada su se predzadnji puta sastali na Satničkom ribnjaku, nedavno su obilježili su 55 godina od kada su završili osmi razred Osnovne škole u Valpovu.

Bio je to ponovo dirljivi susret sada već svih umirovljenih Valpovčana, Narčana i Šažana. Tužno je jedino bilo što su se morali sjetiti i njihovih školskih kolega kojih više nema. Bilo je i teško skupiti sve slavljenike jer su se neki odselili, a neki više nisu niti u Hrvatskoj. Pokojni su : Ivica Burgund, Josip Žužić, Ivica Kolar, Josip Draksler, Katarina Cvenić, Marica Šaronić, Pavica Cvenić, Višemir Šimatović, Dragica Cvetković, Josip Žužić, Josip Nago. Ipak, može se reći sa zadovoljstvom da je sastanak uspio okupiti 14 koji su se odazvali . Oni koji više nisu u Hrvatskoj i koji se nisu odazvali može im biti žao : Milan Griva, Josip Neuwirth , Branko Varga su u Njemačkoj, Ivo Jančikić, Dubravka Vuksanić, Katica Biuklija, Ana Čvagić, Anica Mikolić, Tomislav Kutjevac nisu se odazvali, neki opravdano, neki neopravdano. Slijedeći sastanak 2020. godine i nadaju se svi, da bude još brojniji odaziv. Susret sa njihovom razrednicom prošlo je neuspješno radi pogrešne komunikacije. Zbog zdrastvenih problema razrednica Barbara Tomičević kako su ju iz milja zvali Beba nije bila u svojoj kući kako su bili sigurni organizatori susreta Manda Pepić , Milorad Cvetković i Stjepan Lukačić tako da nije došlo do susreta, ali su ostavili buket cvijeća i čestitku za brzo ozdravljenje i budući susret.

Na slici: prvi red:Joza Bogdanović, prof.Ivo Tonković, Vlasta Vodopija, Zdenko Skelac, Žarko Španović, Zdravko Tein, Milorad Cvetković, Stjepan Lukačić, drugi red:Ankica Šariri, Manda Jančikić, Manda Pepić, Vlado Vagner, Milan Kokić.

Sinoć je u učionicama Osnovne škole "Ivan Kukuljević" Belišće održano druženje za generaciju koja je prije 40 godina završila osnovnu školu školske 1974/75. godine. Okupilo se oko 90-tak bivših učenika 8 a, b, c, d, e i f razreda. Najbrojniji su bili cekani i bekani, a dekana se skupilo samo 6 (Darko Kovač, Zdenko Glasovac, Tomo Golik, Dubravka Babić, Branka Cvetković i Damir Križan s razrednikom Antunom Valenteković). Obišlo se i 8 grobova preminulih učenika i nastavnika kojima su na grobovima zapaljene svijeće i položeno cvijeće. Poslije zajedničkog slikanja i prozivke po razredima druženje je nastavljeno u prostorima nogometnog kluba Podravac u Bistrincima.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 631 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!