MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Podrška gradskim razvojnim projektima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Na poziv gradonačelnika Valpova, Leona Žulja, danas je u Valpovu, na radnom sastanku boravio župan Vladimir Šišljagić sa suradnicima.

 

Za ovaj susret, kome su uz gradonačelnika sudjelovali , predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić, sa zamjenicima, Zdravkom Čorićem i Vitomirom Matokovićem, te zamjenica gradonačelnika Pavica Majdenić, pročelnici upravnih odjela Gradske uprave, direktor Urbanizma te ravnatelji Osnovnih škola u Valpovu i Ladimirevcima te Srednje škole, a uz župana pročelnici županijskih Upravnih odjela te čelnici županijskih ustanova i institucija, dogovorena je razmjena informacija o razvojnim planovima značajnim za razvoj grada i Županije.

U uvodnom je izlaganju gradonačelnik grada Valpova, uz ocjenu da se suradnja sa Županijom i upravnim odjelima Županijske uprave odvija dobro, izložio sadašnje stanje i naznačio razvojne smjerove.

Istaknuo je značaj gospodarstva, kao primarne djelatnosti koja će doprinijeti pojačanom zapošljavanju, najvećem problemu s kojim se grad suočava. U tom je okviru naglasio postojanje čvrstih razvojnih programa gospodarskih subjekata koji planiraju izgradnju novih proizvodnih kapaciteta - Tvornice elektro opreme, tvrtke Harburg Freudenberger, Unifruit i Santaj plastike.

U dijelu projekata vezanih za razvoj gospodarstva očekuje se i uključivanje Županije - prije svega oko projekta Agrozone, Poduzetničkog inkubatora i nastavka razvijanja poslovne infrastrukture, a Županija se već uključila u financiranje izrade projektne dokumentacije za gradnju društvenog doma u Ladimirevcima-Centra kulture Fabijan Šovagović, koji će uskoro biti nominiran za financiranje putem Programa ruralnog razvoja kroz mjeru 7.

U nastavku je gradonačelnik naveo i projekte vezane za poboljšanje uvjeta u obrazovnim institucijama - nužan je nastavak uređenja Osnovne Matije Petra Katančića, Glazbene škole, Srednje škole u Valpovu i dvorane Osnovne škole u Ladimirevcima. Predstoji obnova crkve u Nardu, izgradnja Župnog stana u Valpovu, uređenje Monikinog igrališta, obnove zgrade Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće te nekoliko projekata vezanih za razvoj prigradskih naselja – obnova Društvenog doma u Nardu, opremanje domova i igrališta u Ivanovcima i Šagu. Istaknuto je nekoliko projekata vezanih za obnovu nekih cestovnih pravaca u kojima se očekuje suradnja sa Županijskom upravom za ceste te Hrvatskih cestama. Od Županije se očekuje i značajna podrška u stvaranju strategije razvoja od one vezane za određivanje zajedničkih razvojnih smjerova do financijske potpore u njezinoj izradi.

U svom je obraćanju župan Vladimir Šišljagić izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s gradom i najavio nastavak suradnje u provedbi zajedničkih projekata. Obećao je podršku u izradi strategije kao temeljnog akta vezanog za planiranje daljeg gospodarskog razvoja i tome dodao da će u okvirima mogućnosti Županija podržati razvoj projekta Agrozone i Poduzetničkog ruralnog inkubatora te završetak izgradnje vodocrpilišta Jarčevac. Također će Županija podržati renoviranje Župne crkve u Nardu,a predložio je da se troškovi oko uređenja dječjeg igrališta za osobe s invaliditetom podijele s gradom popola. Predložio je da se s čelnim osobama iz nadležnih županijskih upravnih odjela isplanira financiranje obnove svih škola iz raspoloživih sredstava nadležnih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na svim bi školama trebalo izmijeniti fasade i stolariju, na nekima i krovišta, ali treba utvrditi prioritete i redoslijed obnove. U tom je kontekstu dosta pozornosti pridao stanju u Glazbenoj školi. Naime, nastava se sada provodi u neuvjetnim prostorima Dvorca pa treba pronaći najbolje moguće rješenje - preuređenjem nekog drugog prostora za te namjene ili izgradnju novoga,a predložio je da Županija u okviru svojih raspoloživih sredstava za potrebe odvijanja nastave u Glazbenoj školi iz proračuna- kupi klavir.

Najavljene su žurne promjene u prostornim planovima kako bi se stvorili preduvjeti za nastavak razvoja Projekta Agrozone.

O daljim projektima vezanim za prometnu infrastrukturu najavljena je izrada Master plana prometa u kome će se u strateškom smislu odrediti svi predstojeći koraci i izgradnji prometne infrastrukture, a svi projekti vezani za Valpovo i Valpovštinu bit će uključeni u njega – pa i u plan financiranja, no, nužno je odrediti prioritete i redoslijed provedbe, jer je riječ o četrdesetak milijuna vrijednim projektima rekonstrukcije i uređenja Osječke ulice, ulice Ive Lole Ribara, te prometnog pravca na cesti D 517 prema Osijeku.

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1712 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!