MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana sjednica Predsjedništva Gradske organizacije BUZ-a Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Gradska organizacija Bloka umirovljenici zajedno grada Belišća održala je u četvrtak 09. srpnja svoju 12-tu po redu sjednicu Predsjedništva u 2015. godini.

 

Na sjednici na kojoj je u Blok umirovljenici zajedno (BUZ) - Gradsku organizaciju Belišće učlanjeno 9 novih članova, Predsjednik Županijske organizacije BUZ-a za Osječko-baranjsku županiju i Predsjednik Izbornog stožera BUZ-a za IV izbornu jedinicu Pavo Milekić u uvodnom dijelu sjednice zahvalio se članovima Predsjedništva gradske organizacije na dosadašnjem nesebičnom radu i lojalnosti koju iskazuju Stranci BUZ-a, te im se zahvalio na učlanjenju novih članova kojima je još jednom čestitao na ukazanom povjerenju.

Nakon toga Milekić je podnio izvješće sa 23. izvanredne sjednice Gradskog vijeća grada Belišća održane 09. srpnja 2015. godine i izvijestio nazočne o donošenju dvije jednoglasne odluke kojima se tvrtku HF iz Belišća u iznosu od 75% ukupnog obračunskog iznosa oslobađaju plaćanja naknade za komunalni doprinos za rekonstrukciju i dogradnju proizvodnog pogona metalnih elemenata te Logističkog centra za skladištenje i komisionarenje poluproizvoda naglasivši pritom da su te dvije odluke Gradskog vijeća pretpostavka za otvaranje 70-tak novih radnih mjesta.

Zatim je informirao nazočne o provedenim i planiranim aktivnostima Županijske organizacije BUZ-a Osječko-baranjske županije, te planu i programu rada Stranke vezano za predstojeće Parlamentarne izbore i ukazao na potrebu osnivanja izbornih Stožera BUZ-a na razini općinskih, gradskih i županijskih organizacija IV-te izborne jedinice s posebnim naglaskom na mobilizaciju novih članova i simpatizera BUZ-a i osnivanje novih temeljnih organizacija i ogranaka u prigradskim naseljima općina i gradova.

U nastavku sjednice, razgovaralo se i o trenutnoj gospodarsko-političkoj situaciji u gradu Belišću, suradnji s koalicijskim partnerima u gradskom Vijeću grada Belišća i planu i programu rada Stranke BUZ-a u narednom razdoblju.

Poseban osvrt ukazan je na sve veću nezaposlenost i siromaštvo, iseljavanje mladih, radno sposobnih i visokoobrazovanih ljudi te probleme umirovljenika, starijih, bolesnih i nemoćnih osoba, ističući pritom kako je vrlo izgledno da, u koliko se ti ekonomski trendovi ne promijene, mirovinski sustav u Republici Hrvatskoj če postati neodrživ.

Nadalje, razgovaralo se i o skorašnjem osnivanju temeljnog Ogranka BUZ-a u prigradskom naselju Bistrinci za koji je iskazan veliki interes mještana tog prigradskog naselja grada Belišća.

Po završetku sjednice Milekić je još jednom ukazao na potrebu za ujedinjenjem i zajedništvom svih umirovljenika i umirovljeničkih skupina u gradu Belišću i Valpovštini, te Osječko-baranjskoj županiji i pozvao ih da se pridruže Stranci Blok umirovljenici zajedno, kako bismo na predstojećim Parlamentarnim izborima polučili što bolji izborni rezultat i time se izborili za veći broj svojih predstavnika u Hrvatskom Saboru čime bismo osigurali bolju, sigurniju i sretniju budućnost svojoj generaciji i svim budućim generacijama umirovljenika.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 838 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It