MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 2.4. u  14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1011 osoba zaraženih koronavirusom, a 88 osoba je ozdravilo. Dosad je sedam osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 2.4. u11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 74 zaraženih osoba.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

Gradi se novi kružni tok između Belišća i Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Opće je poznato kako je u bitki svih prometnih bitaka, Valpovo povelo 2-0 u gradnji kružnih tokova protiv Belišća, izgradnjom popularnog „jajotoka“ na križanju između gradskog poglavarstva i dvorca te kružnog toka na obilaznici ceste D-34 i Ulice Ive Lole Ribara. Belišće ipak nije ostalo dužno.

U veoma kratkom roku sagrađena su četiri kružna toka: prvi je na glavnom raskrižju zamijenio semafore za koje i najstariji Belišćani tvrde da su ih vidjeli svega nekoliko puta kako rade. Sljedeći kružni tok je izravnao pravi kut županijske ceste 517 i omogućio HF-u zaseban ulaz na uštrb direktnog ulaska u Bistrince. Kružni tok zbog kojeg je Belišće prešlo u prednost sagrađen je na Oštrom ćošku čime je otupljena oštrica ovog ponosnog belišćanskog kvarta. Posljednji u nizu kružnih tokova, za osiguranje nedostižne prednosti sagrađen je kod Amaterskog kazališta iako ga mnogi prometni analitičari službeno ne priznaju, jer još uvijek nije unesen u Google maps što sve vuče na sabotažu valpovačkih informatičara.

Valpovčani više nisu mogli gledati kako Belišće zaokružuje svoju prometnu priču te je potpisan ugovor s Upravom za ceste Osječko-baranjske županije o gradni kružnog toka na Zelenom brijegu čime se želi sagraditi prvi „zeleni“ kružni tok u Hrvatskoj građen samo od ekoloških proizvoda. U strahu od daljnje kompeticije, gradovi su ipak pronašli jedan kompromis te su odlučili sagraditi kružni tok koji bi se nalazio točno između Belišća i Valpova, kod benzinske Crodux i trgovine Billa. S obzirom kako će se novi kružni toga katastarski pola nalaziti u Belišću, a pola u Valpovu, dodatne sporove oko podjele riješiti će Državna geodetska uprava – Područni ured za katastar Osijek koji će prema potrebi pomaknuti crtu razgraničenja između dvaju gradova, odnosno sredinom kružnog toka. Prometni stručnjaci navode kako će novim kružnim tokom znatno zakomplicirati prometovanje žilom kucavicom gradova blizanaca. Uz te pozitivne karakteristike, također će se revitalizirati ledina iza Croduxa gdje se planira graditi zabavni adrenalinski park. Nagađa se kako su ovim rješenjem nezadovoljna i Izolirka i Auto-moto Mania, jer nisu dobili vlastiti cestovni ulaz u automehaničersku radionicu, odnosno skladište. Ipak ovaj dogovor je veliki napredak u suradnji dvaju gradova jer se će smiriti neistinite glasine kako će osvanuti novi kružni tokovi kod belišćanske tržnice, ispred belišćanskog mosta, kod KC Katančić te kod ležećih policajaca ispred Srednje škole Valpovo.

 

*tekst je šaljiv i nije stvarnog karaktera

Izvor: https://www.facebook.com/republika.karasica/?fref=nf

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 754 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu