MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

Kanonska vizitacija

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo sa suradnicima, danas je u posjet primio mons. dr. Đuru Hranića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita, mons. mr. Luku Marijanovića, prof. u miru, kanonika, vlč. Daria Hrgu, tajnika te domaćine vizitacije župnika Zvonka Mraka i župnog vikara Maria Žigmana.

Kako je priopćeno na mrežnim stranicama Grada Valpova, posjet je organiziran u sklopu kanonske vizitacije župe Bezgrešnog začeća BDM, Valpovo, a sastanak je održan u Maloj vijećnici u zgradi Gradske uprave Grada Valpova.

U svom uvodnom pozdravu gradonačelnik Šutalo izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa župnikom Zvonkom Mrakom i ostvarenom komunikacijom s nadbiskupom Hranićem. Nadbiskup i metropolit je u svom uvodnom pozdravu izrazio zadovoljstvo današnjim posjetom te istaknuo važnost da Crkva u službi svojih vjernika i nadalje bude okrenuta zajednici te na taj način aktivno sudjeluje u društvenom životu lokalne uprave. Osvrnuvši se na sadašnjicu istaknuo je da je svjestan problema iseljavanja stanovnika iz Slavonije te je postavio upit postojanja mjera kojima će se u Valpovu utjecati na zaustavljanje ovakve tendencije na području Valpovačke župe. Gradonačelnik Šutalo je naveo kako su aktivnosti Gradske uprave usmjerene na popunjenost Valpovačkih industrijskih zona, razvijanje istih te kako se uskoro kreće sa subvencijama najma poslovnih prostora. Razgovaralo se i o socijalnoj komponenti te je nadbiskup izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Grad Valpovo u svom proračun predvidio sredstva za pomoć najugroženijim skupinama građana, a također i mladim obiteljima, jednoroditeljskim obiteljima, samohranim roditelja, studentima, roditeljima učenika osnovne škole i sl. Osim navedenog na sastanku se razgovaralo i o dovršetku fasade na zgradi Župnog dvora u Valpovu, za što je Gradonačelnik istaknuo da su sredstva za sufinanciranje navedenih radova predviđena u proračunu Grada Valpova.

Na kraju sastanka gradonačelnik Šutalo izrazio je namjeru posjeta nadbiskupu i metropolitu Đuri Hraniću, za što je nadbiskup iskazao veliki interes. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 446 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu