MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nema novca za valpovačku Glazbenu školu

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Unatoč najavama, Valpovo do daljnjeg odustaje od najavljene gradnje zgrade Glazbene škole – bar dok se ne pronađe adekvatan izvor financiranja za taj projekt, potvrdio je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Valpova gradonačelnik Matko Šutalo.

Njegova potvrda sve glasnijih kuloarskih priča o odustajanju od Glazbene škole, čija se zgrada trebala graditi u dvorištu Osnovne škole “Matija Petar Katančić”, bila je zapravo i odgovor na vijećničko pitanje HSU-ovca Joze Bogdanovića.

- Naslijeđen je projekt ideje o gradnji Glazbene škole u Valpovu. Svi svjedočimo velikom zanimanju za glazbenu kulturu i umjetnost u našem gradu, ali i nedostatku prostora za Glazbenu školu u Centru kulture, zbog čega smatram da je odluka o gradnji novog objekta bila razložna i potpuno opravdana. Za tu namjenu već je pripremljen projekt i usklađena prostorna i građevinska dokumentacija. Međutim, ovih dana Valpovom se pronose drukčije informacije u svezi s tim projektom. Nadam se da nije riječ o opstrukciji prijeke potrebe za tim prostorom i stvaranju uvjeta za Glazbenu školu i glazbenu kulturu našega prostora - kazao je Bogdanović, podsjetivši da je riječ o strateškom projektu oko kojega bi cijelo Gradsko vijeće trebalo postići konsenzus i koji bi trebao nadići sadašnje generacije. Poručio je također kako ne želi ni pomisliti da se taj projekt ne bi mogao realizirati.

Gradonačelnik Matko Šutalo kazao je za taj projekt znao i prije nego što je došao u Grad te je o toj problematici već razgovarao s ravnateljem valpovačke Osnovne i Glazbene škole, Daliborom Košutićem.

- Pronalazimo najbolje rješenje za Glazbenu školu - kazao je Šutalo. - Slažem se s vama da to nije Centar kulture, ali samo zbog nedostatka prostora. Centar kulture, naime, koristi četiri odnosno pet udruga, koje se isprepleću s terminima. No u ovom trenutku rješenje sigurno nije gradnja nove zgrade, koja košta oko šest milijuna kuna i za koju Grad nema novca!

Šutalo je dodao da su čelnici Valpova uz pomoć Regionalne razvojne agencije došli do Ministarstva regionalnog razvoja, gdje im je rečeno da trenutačno nemaju mogućnost financirati gradnju zgrade Glazbene škole ni na koji način i ni sa kojim iznosom, a otegotna je okolnost i to što ne postoje natječaji na koji bi se taj projekt mogao prijaviti.

Šutalo je opetovao kako Grad Valpovo nema mogućnosti sam graditi Glazbenu školu tako da je taj projekt prolongiran do daljnjeg, ali se od njega nije i potpuno odustalo, jer će se, ako se u budućnosti pronađe neko rješenje, on ponovno aktualizirati. 

Lidija ANIČIĆ

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 357 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu