MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PEČAT GRADA VALPOVA VATROGASCU: Stjepan Koški u 44 godine izveo je više od 500 intervencija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  U povodu proslave Dana grada Valpova javno priznanje Zlatna plaketa Pečat Grada Valpova, koja se dodjeljuje za životno djelo, ove je godine uručena Stjepanu Koškiju iz Valpova, zapovjedniku DVD-a Valpovo te Vatrogasne zajednice Grada Valpova i Općine Petrijevci.

Za ovo visoko priznanje najpoznatijeg valpovačkog vatrogasca nominirao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora (VMO) Valpovo, Branko Markota, naglasivši kako se Koški kao profesionalni vatrogasac i zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a i Vatrogasne zajednice zalagao i zalaže se za neprekidno povećanje razine kvalitete rada skrbeći o ispravnosti i kompletnosti vatrogasne tehnike i vozila, ali prije svega vodeći brigu o sigurnosti i zaštiti vatrogasaca.Treba naglasiti da je pod njegovim zapovijedanjem tijekom posljednjih godina, pa čak i desetljeća, uspješno odrađen velik broj intervencija, kako požarnih tako i tehničkih. Osobno je sudjelovao na približno 500 raznih intervencija bilo da je vodio intervenciju ili je sam obavljao interventne radnje.

Vatrogastvo bi ponovno birao kao poziv

- U ovom poslu nema politike, nema pogodovanja, i zato bih ponovo odabrao vatrogastvo kao životni poziv. Mislim da nema boljeg osjećaja od pomoći i spašavanja ljudskih života i imovine od bilo kakvih vrsta ugroze - smatra ovaj jednostavni humanitarac, iza kojeg je i 98 puta darivana krv te odličje Red hrvatskog trolista kojim ga je odlikovala predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović za zasluge u unapređenju vatrogastva.

Ove intervencije bile su raznolike, počevši od malih i velikih požara do spašavanja ozlijeđenih i vađenja iz prijevoznih sredstava poginulih u prometnim nesrećama. Osobno je iz karamboliranih vozila iznio dvadesetak mrtvih i više od pedeset ozlijeđenih osoba. Uzoran je primjer vatrogascima jer je cijenjen kao kvalitetan i iskusan stručnjak ne samo među vatrogascima Valpovštine već i šire, kao i među stanovništvom Valpova i prigradskih naselja, naglasio je predlagatelj.

- Ovaj posao radim 44 godine, od čega sam 32 godine profesionalni vatrogasac. Paralelno sam radio volonterske i profesionalne poslove, a kroz to vrijeme nakupilo se svakojakih iskustava, ali i novih poznanstava kroz koje čovjek dobije priliku za promociju svoga grada, ali i vatrogastva kao prije svega humanog poziva - ističe laureat Stjepan Koški. Dodaje da je za njega ovo priznanje iznimno važno jer mu na najbolji mogući način ukazuje na stavove ljudi oko njega o njegovu poslu i potvrda mu je da je na dobrom putu. Smatra da je odabrao način rada koji pokazuje rezultate prepoznate u javnosti, ali i da to nije samo priznanje njemu, nego i trudu svih onih kojima je on bio suradnik i koji su bili suradnici njemu tijekom vremena, a čiji rad možda neće moći biti vrednovan na ovaj način.

- Valpovo je nakon dugog niza godina konačno dobilo zasluženi prostor, u kojem se vatrogasci mogu puno kvalitetnije posvetiti svakodnevnim aktivnostima. U svim pripremama dokumentacije za ostvarenje ove ideje, faze gradnje i opremanja objekta, Koški je dao svoj doprinos daleko više od onoga što je bila njegova obveza i dužnost, svladavajući razne birokratske i druge prepreke i potičući druge na rad - ističu u VMO-u Valpovo, ne zaboravljajući zasluge najpoznatijeg valpovačkog vatrogasca koji je kao predavač stručnih vatrogasnih predmeta u vatrogascima razvijao ljubav prema ovom pozivu te koji, uz redovite zadaće i dužnosti, trenutačno obnaša i mandat predsjednika Nadzornog odbora i likvidatora Hrvatske vatrogasne zajednice. Također, kao dugogodišnji reizborni tajnik VZ-a Osječko-baranjske županije uspio se izboriti da DVD Valpovo bude središnja interventna, dobro uvježbana i opremljena postrojba za intervencije u prometnim nesrećama i ekološkim havarijama. 

Lidija Aničić

 

 

Okvir

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 627 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu