MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Prijavljeni za ratni zločin u Karancu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske, dovršili su kriminalističko istraživanje protiv 12 pripadnika tzv.“Teritorijakne obrane Karanac i tzv. „Sekretarijata unutrašnjih poslova Beli Manastir“.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku i Sigurnosno-obavještajnom agencijom u sklopu kojeg je utvrđeno da je 12 pripadnika tzv. „Teritorijalne obrane Karanac“ i tzv. „Sekretarijata unutrašnjih poslova Beli Manastir“, u vremenskom razdoblju od kolovoza do kraja prosinca 1991. godine, fizički zlostavljalo, privodilo i prijetilo nesrpskom stanovništvu Karanca.

Kako je izvijestila Policijska uprava Osječko-baranjska utvrđeno je da su 24. studenoga 1991. godine organizirali fizičko zlostavljanje, zastrašivanje i progon više mještana Karanca kako bi u njihove domove uselili osobe srpske nacionalnosti, uglavnom s područja zapadne Slavonije.

 

Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku za počinjena kaznena djela „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva„ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske, dok je protiv jednog od njih, podnesena i kaznena prijava zbog zapovjedne odgovornosti sukladno članku 28. stavak 2. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske s obzirom da kao stvarni zapovjednik nije spriječio počinitelje u činjenju kaznenih djela, niti je sankcionirao njihova zlostavljanja nesrpskog stanovništva Karanca. Opisanim kaznenim djelima oštećeno 46 mještana Karanca

Od 12 prijavljenih, dvojica se zbog prethodno pokrenutih kaznenih postupaka nalaze u Zatvoru u Osijeku, dok su za ostalima raspisane potrage s obzirom da se ne nalaze na području Republike Hrvatske.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It