MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Obilježen Svjetski dan hodanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE U nastojanju da dadu svoj doprinos obilježavanju Svjetskoga dana pješaka ili hodanja, kako ga neki s pravom zovu, odgovorni u Dječjem vrtiću «Maslačak» u Belišću i Odredu izviđača «Iovallios» u Valpovu proveli su novu zajedničku aktivnost.

Boravkom na otvorenom prostoru, hodanjem i igrama djece kao cilj(a)nim aktivnostima, otvoren je put nadogradnji i obogaćivanju sadržaja koji su vrlo uspješno i provedeni u utorak, 15. listopada 2013. godine.
Tako su srednje i starije vrtićke skupine Ježići, Ribice, Medvjedići i Kikići sa svojim odgajateljicama, svaka zasebno isplanirale svoj put pješačkog kretanja od vrtića «Maslačak» do zajedničkog mjesta okupljanja na pomoćnim terenima NK «Belišća». Putem je trebalo opažati i razgovarati o promjenama u prirodi shodno godišnjem dobu ( boje, opadanje lišća, hladnija jutra, magla, jesenje plodovi…), ali i gledati i zapažati izgled ulica, čistoću, doprinos i ponašanje djece u vezi čistoće, ali i prometa, načina kretanja…
I izviđači su imali svoje zadatke: trebalo je pripremiti izviđačku opremu za mali izviđački tabor, nekoliko različitih šatora, zastave odreda izviđača, jata poletaraca, patrola planinki i izviđača, pripremiti nekoliko brzih natjecateljskih i pomalo izviđačkih igara prilagođenih uzrastu i mogućnostima vrtićke djece, pripremiti rekvizite za te igre, hodanjem doći od IDEC-a u Valpovu, posebno markiranom trasom puta dužine šest kilometara do pomoćnih terena NK Belišća, podići šatora, formirati mini tabor, označiti ga zastavama, pripremiti terene i rekvizite za igre. I za kraj, najvažniji zadatak: dočekati naše male prijatelje iz dječjeg vrtića «Maslačak» i njihove tete i stručne suradnike, predstaviti djelovanje izviđača i pokrenuti igr(aonic)e.
Iako nije uobičajeno ovakve aktivnosti provoditi radnim danom, a još manje u dopodnevnim satima radnog dana, ovaj  dan će gotovo devedesetoro vrtićke djece i desetak odgajateljica i stručnih suradnika vrtića «Maslačak», te petnaestak izviđača «Iovalliosa», (dakle oko 115 sudionika) pamtiti ne samo po jutarnjoj magli koju je otopilo jako jesenje sunce. Pamtit će ju po ugodnom, gotovo sat vremena dugom hodanju po skupinama i grupama, po novom predstavljanju izviđačkih šatora, zastava i uniformi, a najviše po igrama kao što je Uže s izviđačkom maramom, Lopta u tunelu, Tronogo trčanje i Karike na šatorskom kolčiću.
Ne moramo posebno niti naglasiti da je natjecateljski duh bio na visini, da se borilo svim srcem i da je ishod bio više nego odličan: izgubio nije nitko, a pobijedili su svi oni koji su bili pješaci, koji su hodali, koji su se igrali i bili u prirodi i s prirodom.

Darko Tivanovac

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu