MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ZDRAVLJE: Bol u kuku - devet najčešćih razloga

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prvi informativni portal Valpovštine Valpovština.info uspostavio je suradnju s Fizijatar.hr, stranicom o zdravlju i bolnim stanjima mišićno-koštanog sustava.

Na jednostavan način saznajte više o bolestima koje Vas muče putem dostupnih članaka i donosite informirane odluke o vlastitom zdravlju.

Prenošenjem stručnih tekstova usmjeravamo vašu pozornost na odabrane teme, a poveznicom vas usmjeravamo na Fizijatar.hr gdje možete potražiti članak o temi koja Vas posebno zanima ili želite saznati više o bolesti od koje bolujete.

 

BOL U KUKU: Devet najčešćih razloga

Kuk je jedan od najvećih zglobova u ljudskom tijelu stoga igra vitalnu ulogu u podršci tijelu tijekom hodanja, trčanja i drugih svakodnevnih aktivnosti. Problemi s kukom mogu značajno utjecati na kvalitetu života, stoga je važno razumjeti kako očuvati ovaj važan zglob te započeti liječenje na vrijeme.

Bol u kuku je opći izraz za bol u ili oko zgloba kuka. Bol se ne mora uvijek osjećati direktno u kuku, već se može osjećati i u preponama ili bedru. Tegobe mogu varirati od privremene, kratkotrajne nelagode do ozbiljnijeg problema koji zahtijeva pregled liječnika. Bol u kuku često predstavlja dijagnostički i terapijski izazov te je čest simptom zbog kojega se pacijenti javljaju liječniku. Tegobe se mogu javiti u svakoj životnoj dobi, a raspon mogućih uzroka je širok te ponajviše ovisi o dobi pacijenta te životnom stilu.

Cilj ovog članka je educirati čitatelje o anatomiji kuka, prepoznati uzroke boli te pružiti informacije o dijagnostičkim postupcima i mogućnostima liječenja bolnih stanja kuka. Nabrojat ćemo devet najčešćih razloga za bol u kuku te jezgrovito opisati svaki od problema. Dodatno, članak ima svrhu naglasiti važnost prevencije bolnih stanja kuka kroz životne promjene i tjelovježbu.

Uz pomoć ovih informacija pozivam čitatelje na proaktivnu brigu o zdravlju kuka i traženje stručne pomoći kad god je to potrebno.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu