MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Čitam 100 na sat - susret s pjesnicima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U sklopu programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, ove godine Dječji vrtić Maslačak će ugostiti nekoliko pjesnika u matičnom vrtiću.

 

Jučer je gošća bila Kornelija Fešiš, članica sekcija poeta Udruge za kulturu i umjetnost „ZUM“ Belišće.

U njenoj pratnji bili su Irena Fešiš, u ulozi animatorice, i Dubravko Maričić, tajnik Udruge „ZUM“ Belišće, koji je fotoaparatom pratio ovaj zanimljiv susret u starijim vrtićkim skupinama - ZVJEZDICE koju vode Gordana Jelkić i Miroslava Šargač, odgojiteljice predškolske djece.

Aktivnosti je nazočio i Petar Novak, student II godine Ranog i predškolskog odgoja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku koji je u našoj ustanovi na stručno-pedagoškoj praksi ovaj tjedan, a cilj posjete bio je sustavno poticati ljubav prema knjizi i čitanju kod djece od predškolske dobi kao i  planirati nove oblike suradnje naše ustanove i ove udruge. Kornelija Fešiš pročitala je nekoliko prigodnih pjesama koji govore o sadržajima bliskim djeci ove dobim a središnje teme pjesama bili su zečić, vrapčić, medvjed, klokan, slon i puž. Nakon svake pročitane pjesme uslijedila je animacija središnjeg lika pjesme koju je predstavila Irena Fešiš, a zatim su djeca oponašala kretnje predstavljenih životinja i provjeravala  svoja znanja o njima, kakve su boje, čime se hrane, gdje žive. Nakon zadnje pjesme  ovog programa djeci je ponuđena likovna aktivnost kroz koju su mogli predstaviti svoj doživljaj pročitanih pjesama i njihovih središnjih likova.

Izborom različitih tehnika, od drvenih bojica  do flomastera, djeca su vješto crtala pojedine životinje smještajući ih u određenu likovnu  priču. Najviše su bili zastupljeni crteži puža, medvjeda, slona i vrapčića, a naši suradnici mogli su se uvjeriti u likovnu vještinu polaznika ove skupine.

-Današnji susret kroz izbor programskih sadržaja integriranih kroz riječ, pjesmu, pokret i likovni izričaj pokazao je brojne mogućnosti polaznika ove skupine koje i dalje treba sustavno poticati i razvijati na tragu različitih oblika dječjeg stvaralaštva koristeći pri tome što više neoblikovane materijale, komentirao je ravnatelj dječjeg vrtića Zdenko Glasovac koji je na kraju susreta prigodno je nagradio suradnike, predložio, ali i prihvatio nove oblike programsko - projektne suradnje  do čijeg će ostvarenja doći u prvoj polovini 2017. godine.

  

                                                                                    

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEST 2

TEST 2