MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

      

Međunarodna likovna kolonija "Panon Belišće 2018."

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Likovna udruga „Bel-Art“ i Turistička zajednica grada Belišća, pod pokroviteljstvom grada Belišća i Osječko-baranjske županije, organiziarli su u subotu i nedjelju, tradicionalnu, dvodnevnu međunarodnu likovnu koloniju „Panon Belišće 2018.“ u sklopu  obilježavanja manifestacije "Belišćanska zlatna jesen".

Kolonija je okupila tridesetak slikara iz Subotice, Dušnoka, Donjeg Miholjc, Osijeka, Čepina, Kotline i Nove Gradiške te dvadesetak slikara domaćina, a naslikano  je tridesetak slika, u raznim slikarskim tehnikama, inspiriranih Panonijom i motivima Belišća 

Okupljanje slikara i otvorenje ovoga, 8. saziva Međunarodne likovne kolonije održano je ispred Turističke zajednice, gdje je  sudionike kolonije pozdravio predsjednik Likovne udruge Bel-Art Ivan Vajda, okupljene slkare pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković te je otvorio slikarsku koloniju. Slijedio je radni dio kolonije, koji je ovoga puta održan u Ribičkom domu. 

Kolonija je okupila tridesetak slikara iz Srbije – "CroArt" Subotica (Šandor Kerekeš i Miodrag Boroš), Mađarske – "Pannon" Dušnok (Hubert Laszlo, Viczlaj Lajoš, Istvan Kiss i Tibor Farkaš), Donjeg Miholjca (Branko Matijević i Đuro Vidaković), Osijeka (Nives Trauber i  Nikolina Kraus), Čepina (Branko Jalovičar, Slavica Jalovičar, Edita Starčević, Siniša Špiranović, Danijel Jakovljević i Mršo Mladen), Kotline (Drago Barat), Nove Gradiške (Štefica Sigurnjak, Irena Pavlović, Tomislava Juranović i Blažena Matijašević) te belišćanske slikare (Antun Sabo, Dragan Đurković, Dragica Čuturilo-Petrač, Vesna Vajda, Ivan Vajda, Jadranka Berak, a članovi Bel-Arta koji su sudjelovali u organizaciji, ali nisu slikali su Suzana Lešnjaković, Zoran Ilić, Marija Sabo, Marija Šimić, Vanja Eberl, Tin Lacković, Ksenija Huis, Vlado Vagner i Tonoš Barić).

Ove godine međunarodni karakter likovne kolonije "Panon Belišće" naglašen je sudjelovanjem slikari iz Mojkovca (Mladen Blažević i Jelena Jušković) i Radoviša (Dušan Kocev i Krstov Marijan) koje je Grad Belišće ugostio u sklopu manifestacije Belišćanska zlatna jesen.  

Naslikano  je tridesetak slika, u raznim slikarskim tehnikama, a slikari su inspiraciju pronašli u Panoniji i motivima našeg prekrasnog Belišća.

Drugoga dana MLK Panon umjetnici su svoja slikarska djela stvarali na prostoru između Turističke zajednice grada Belišća i Muzeja Belišće. U prijepodnevnim satima slikari su završavali svoja umjetnička djela te je pripremljena izložba nastalih radova, a izložbu su posjetili članovi Kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije koji su nastupali na smotri folklora u sklopu manifestacije Belišćanska zlatna jesen.

Nakon završetka kolonije i odlaska na ručak slikari su druženje nastavili u Kazališnoj kavani Belišće te su iskoristili priliku da pogledaju postav izložbe slikara mačvanskog kraja.

  

                                                                                        

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 414 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu