MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Otvorenje izložbe slika “Metanoja” akademskog slikara Tihomira Lončara

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Grad Belišće i Župa sv. Josipa Radnika Belišće organizatori su izložbe slika “Metanoja” akademskog slikara Tihomira Lončara.

Svečano otvorenje održat će se u subotu, 3. srpnja 2021. godine, ispred zgrade Gradske uprave grada Belišća s početkom u 18 sati.

U glazbenom dijelu otvorenja izložbe nastupit će gudački kvartet, a program otvorenja izložbe vodit će prof. Branko Matišić.

Izložba će biti otvorena do 6. kolovoza 2021. godine, a ulaz je slobodan.

Tihomir Lončar (Vinagora, 1953.)

U Zagreb dolazi 1964. godine, gdje završava osnovnu školu i upisuje slikarski odjel na Školi primjenjene umjetnosti.1970. boravi u Rimu, Firenzi i Veneciji gdje doživljava nezaboravne susrete s vrhunskim majstorima talijanske i europske renesanse, manirizma i baroka, ali upoznaje i remek-djela moderne i suvremene likovne umjetnosti.Godine 1974. završava Školu primjenjene umjetnosti i upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, odjel slikarstva. Prvi, primarni profesori sum u Ljubo Ivančić i Ivo Friščić.Iste godine studijski boravi u Munchenu i Parizu gdje se susreće s Picassom u kojem otkriva izvor suvremene slikarske energije.Diplomira slikarstvo 1980. godine na ALU u Zagrebu u klasi Josipa V. Jordana, a sljedeće godine surađuje s Edom Murtićem koji ga oduševljava svojim stvaralačkim postupcima i upoznaje s tehnikom slikanja na emajlu.1984. slika četiri slike u bočnim lađama crkve Sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.Prvu samostalnu izložbu priređuje 1985. godine u Galeriji Buljat u Zagrebu.Od 1989. do 1993. radi na velikoj izložbi slika predviđenoj za prostore Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, gdje 1993. izlaže 107 ulja na platnu.Nakon toga slijede izložbe širom Hrvatske, a kao jedna od zapamćenih je velika izložba ciklusa Tri godišnja doba koju je 1999. godine postavio u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.Tihomir Lončar danas živi i djeluje u Zagrebu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 789 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu