MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završni koncert 2. Prandau festivala

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DONJI MIHOLJAC Nakon pet uspješnih koncerata koji su se odvijali od svibnja,  na završnom koncertu 2. Prandau festivala nastupit će sjajni glazbenici Antonija Jurin Starčević na flauti i Krešimir Starčević na klaviru.

Koncert će se održati u velikoj dvorani dvorca Mailath u Donjem Miholjcu, u petak 8. listopada 2021. godine s početkom u 19:00 sati, a gostuju umjetnici koji iza sebe imaju mnoge državne i međunarodne nagrade te bilježe niz zapaženih recitala, komornih nastupa te koncerata uz pratnju orkestara.

Antonija Jurin Starčević je diplomirala flautu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marine Novak 2006., a završila je i studij prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2010. godine. Dobitnica je prvih i drugih nagrada na državnim natjecanjima, a ostvarila je brojne značajne nastupe kao solistica, njegujući pri tom i komornu glazbu kao članica Kvarteta flauta Nymphs i Velikogoričkog komornog ansambla te ostvarujući suradnje s gitaristicom Moranom Pešutić i pijanistima Željkom Vojvodom i Krešimirom Starčevićem. Djeluje kao pedagog u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Krešimir Starčević je diplomirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Đorđa Stanettija, a usavršavao se u klasi Stefana Vladara u Beču. Dobitnik je nagrada na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima. Uz brojne solističke nastupe, komornu glazbu svira s glazbenicima kao što su Marco Graziani, Latica Anić, Lovro Merčep, Vedran Kocelj i mnogi drugi. Nastupio je uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu te Zagrebačke soliste. Od 2009. do 2014. godine sudjelovao je u organizaciji ciklusa Virtuoso, a 2014. i 2015. obnašao je funkciju umjetničkog voditelja Zagrebačkih ljetnih večeri.

Cjeloviti životopisi umjetnika mogu se pogledati na web stranici Prandau Festivala: https://www.prandau-festival.com/jurin-starcevic-2/

Posjetitelji će imati prilike ćuti originalne skladbe pisane za klavir i flautu skladatelja kao što su Camille Saint-Saëns, Ignacy Feliks Dobrzyński i Otar Taktakishvili, potom obrade skladbi Dore Pejačević u originalu napisane za violinu i klavir te po jednu skladbu za klavir solo Ludwiga van Beethovena, kao i jednu za flautu solo Pierra-Octava Ferrouda.

Koncert je također namijenjen kao promocija muziciranja na klaviru trenutnim polaznicima Glazbene škole pri Osnovnoj školi Augusta Harambašića kao i poticaj budućim mladim glazbenicima za muziciranje na puhačkim instrumentima u budućem proširenom programu Glazbene škole.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera maksimalan broj sjedećih mjesta je 80 uz posjedovanje ulaznice koja će se moći preuzeti prilikom dolaska na koncert.

Stoga je rezervaciju ulaznice i sam dolazak na koncert poželjno prijaviti putem on line obrasca na slijedećoj poveznici:

https://forms.gle/9UU4tq9rKfYyUzSm9

S radošću Vas očekujemo!

 

 

 

 

Program:

 

Dora Pejačević (1885. - 1923.):

Canzonetta, op. 8 (1899.)

Menuett, op. 18 (1904.)

Romanca, op. 22 (1907.)

 

Camille Saint-Saëns (1835. - 1921.):

Romansa za flautu i klavir u Des-duru, op. 37 (1871.)

Odelette za flautu i klavir u D-duru, op. 162 (1920.)

- povodom 100. obljetnice skladateljeve smrti

 

Pierre-Octave Ferroud (1900. - 1936.):

Trois pièces pour flûte seule (Tri komada za flautu solo) (1920-1921):

  1. 1 - Bergère captive (Zarobljena pastirica)
  2. 2 - Jade (Žad)

 

Ignacy Feliks Dobrzyński (1807. - 1867.):

Andante e Rondo alla polacca, za flautu i klavir, op. 42 (1851.)

 

Ludwig van Beethoven (1770. - 1827.):

Poloneza za klavir u C-duru, op. 89 (1814.)

 

Otar Taktakishvili (1924. - 1989.):

Sonata za flautu i klavir (1963. - 1966.)

  1. stavak - Allegro cantabile
  2. stavak - Aria: Moderato con moto
  3. stavak - Allegro scherzando

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu