MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Mladi su glavna pokretačka snaga HDSSB-a

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Sinoć je u Bistrincima održana Osnivačka skupština Gradske organizacije Hrvatskog demokratskog sveza Slavonije i Baranje za Grad Belišće, na kojoj je izabran Gradski odbor na čijem je čelu mr. sc Marina Novoselnik.

 

Osnivačkoj je skupštini prisustvovalo 127 članova Gradske organizacije te brojni gosti predvođeni s predsjednikom Draganom Vulinom. Kao gost i domaćin Skupštini je prisustvovao zamjenik predsjednika Glavnog odbora HDSSB-a i zastupnik u Hrvatskom saboru Dinko Burić, zatim glavni tajnik HDSSB- Davor Boras, potpredsjednik HDSSB-a Dubravko Kolundžić, član Glavnog odbora HDSSB-a prof. Stjepan Sokol, te dužnosnici nekih susjednih gradova i općina.

Gosti su pozdravili sudionike Skupštine i poželjeli im uspješan rad, a posebno su inspirativno govorili Dinko Burić i Dragan Vulin.

Dinko Burić je u svom obraćanju od sudionika izmamio buran pljesak prisjećajući se osnivača stranke Branimira Glavaša i iskazujući mu poštovanje i prijateljstvo. Pri tome je naglasio da se bliži kraju njegovo robijanje, te da njegovim povratkom na političku scenu više ništa neće biti kao prije. U nastavku se osvrnuo na proteklo razdoblje djelovanja, a osobito na razdoblje od srpnja prošle godine od kada obnaša dužnost gradonačelnika.

-Nitko me neće pokolebati u nastojanju da učinim sve što je u mojoj moći da Belišće ne bude prigradsko naselje Valpova, već da bude grad sa svim odlikama koje neko naselje čine gradom. Ne činim ništa drugo no što gradonačelnik svakog grada treba činiti za svoj grad. Činit ću to i ubuduće, ali ne zato da bih naštetio bilo kome, a posebno ne gradu u kojem sam rođen, naglasio je između ostaloga. Iskazao je zadovoljstvo činjenicom da obitelj HDSSB-a raste i jača te se profilira kao regionalna snaga koja će postati nezaobilazan čimbenik i na državnoj razini.

U nastavku se osvrnuo na činjenicu da je HDSSB na vrijeme krenuo s pomlađivanjem rukovodstva i članstva što će se kapitalizirati već na narednim parlamentarnim izborima kada se očekuje puna afirmacija stranke i njenih programskih ciljeva, a mladi su već sada glavna pokretačka snaga u tim nastojanjima.

Sudionici Skupštine burno su pozdravili izlaganje predsjednika stranke, Dragana Vulina, koji je na početku iskazao zahvalnost i poštovanje Gradskoj organizaciji na postignutim rezultatima, koji služe kao uzor drugima. Glavnim je ciljem političkog djelovanja naglasio postizanje kvalitetnih rezultata na narednim parlamentarnim izborima nakon kojih će HDSSB postati nezaobilazan čimbenik bez kojeg se neće moći formirati izvršna vlast, što će omogućiti da se provede regionalizacija. Ne s ciljem da se Hrvatska rascjepka, već da se osnaži, a da Slavonije ponovno postane snažna i da se razvija u skladu sa svojim prirodnim resursima. Osvrnuo sa na nedovoljan angažman aktualnih saborskih zastupnika iz ove regije u zastupanju interesa Slavonije i njenih žitelja što će se promijeniti nakon parlamentarnih izbora. Pozvao je i na djelovanje u provođenju izbora u sredinama u kojima se biraju Mjesni odbori te članstvo pozvao da pruži podršku dr. Milanu Kujundžiću na predstojećim predsjedničkim izborima.

U nastavku rada osnivačke Skupštine jednoglasno je mr. marina Novoselnik izabrana za predsjednicu Gradskog odbora gradske organizacije, trideset članova Gradskog odbora te Nadzorni odbor na čijem je čelu Nikola Vorih.

Izabran je dvanaestočlani i Izvršni odbor Ogranka HDSSB za Belišće na čelu s Domagojem Varžićem te Nadzorni odbor na čelu s Brankicom Marušić.

Marko Pavlović izabran je za predsjednika Kluba mladih HDSSB za Grad Belišće, a Ivanka Pek predsjednica je Kluba žena HDSSB za Grad Belišće u kome je 38 članica.

Na kraju Skupštine koju je vodilo Radno predsjedništvo na čelu s Ivanom Kovačević Ivanišić mr. Marina Novoselnik, novoizabrana predsjednica HDSSB-a zahvalila se na izboru i povjerenju te se osvrnula na proteklih devet godina djelovanja u različitim okolnostima. Zahvalila se svima na uloženom naporu za oživljavanje Belišća i naglasila kako je dalji napredak grada vrijedan svakog napora i zalaganja svakog pojedinca i stranke u cijelosti.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 628 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu