MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

MUZEJ VALPOVŠTINE:Poziv za pomoć u prikupljanju predmeta

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Muzej Valpovštine pisao je o povijesnom razvoju i važnosti PPK Valpovo za cijeli naš kraj.

Nadovezujući se na to, upućuju poziv javnosti za pomoć u prikupljanju predmeta vezanih za Kombinat „Đuro Salaj“ tj. PPK  Valpovo od početka njegova djelovanja do danas. U fundusu Muzeja Valpovštine nalazi se nažalost jako malo predmeta vezanih za taj simbol Valpova i Valpovštine pa nam je želja skupiti što je više moguće predmeta iz nje ove povijesti i tako trajno sačuvati predmete iz svakodnevice kako žitelja Valpovštine tako i zaposlenika tvrtke.

S obzirom da zbog zaštite od virusa COVID-2019 trebamo biti kod kuće, pozivamo sve građane grada Valpova, prigradskih naselja i cijele Valpovštine da dok su kod kuće potraže u svojim domovima takve predmete, izdvoje ih i sačuvaju. Nakon što mjere zaštite od pandemije budu povučene i život se vrati u normalu muzej će organizirati prikupljanje tih predmeta čime nam je namjera trajno sačuvati što više predmeta od zaborava i nestanka. Svaki donator dobit će prigodnu zahvalnicu a imena svih onih koji budu donirali takve predmete ostat će trajno zabilježena u muzejskim dokumentima i za naredne generacije.

U obzir dolaze svi predmeti iz prošlosti kombinata kao npr.: ambalaža u koju su stavljani bilo koji proizvodi koji su se proizvodili u sastavnicama tvrtke, različiti dokumenti, odjevni predmeti (majice, kute, kape, … ), fotografije (mogu se donirati ili ih se može skenirati i vratiti vlasnicima), plakete, priznanja, suveniri, strojevi, naljepnice, reklame (na metalu, papiru, …), filmovi, alati, i dr.

Svi koji pronađu predmete mogu se javiti na telefon 031 / 650 – 639 radnim danom od 10:00 do 12:00 sati radi ostavljanja kontakta preko kojeg ćemo vas kontaktirati nakon što mjere zaštite od pandemije budu povučene. Pozivamo stoga još jednom sve Valpovčanke i Valpovčane te sve žitelje Valpovštine kojima je stalo do očuvanja naše baštine da se odazovu na ovu akciju, da na istu  potaknu i svoje poznanike i susjede te da na taj način doprinesu očuvanju još jednog dijela naše povijesti.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu