MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Komunalna tvrtka Dvorac d.o.o. Valpovo proslavila 50 godina uspješnog rada

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Komunalna tvrtka Dvorac d.o.o. Valpovo obilježila je 50. obljetnicu postojanja tijekom kojih je izgrađeno preko 300 kilometara sustava za vodoopskrbu i omogućeno da svaki stanovnik ima mogućnost priključenja na sustav vodoopskrbe. Kruna obljetnice projekt je Vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće vrijedan više od 270 milijuna kuna.

U prostorijama Centra kulture Matija Petar Katančić u Valpovu danas je tvrtka Dvorac d.o.o. Valpovo obilježila 50. obljetnicu uspješnog rada. O razvoju i poslovanju tvrtke govorili su direktorica Vesna Vujaklija, rukovoditelj sektora za provedbu EU projekata tvrtke Dvorac d.o.o. Valpovo  Iva Matić i gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo koji su istaknuli kako je Projekt vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće koji se trenutno provodi kruna pedesetogodišnjeg rada.

„Danas, 1. listopada 2020. godine DVORAC d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo obilježava svoju 50. obljetnicu postojanja. DVORAC d.o.o. Valpovo je u svome razvojnom procesu obavljao raznu djelatnost  pretežito iz djelokruga komunalne djelatnosti, a u cilju osiguranja bolje kvalitete života i standarda stanovnika korisnika usluga: vodoopskrba i odvodnja, distribucija plina, zbrinjavanje komunalnog otpada, komunalno održavanje, održavanje gradskog groblja, djelatnost tržnice i sajma, održavanje nerazvrstanih cesta, prijevoz skelom, dimnjačarske usluge, trgovina na malo, prodaja cvijeća, građevinska djelatnost i geodetski poslovi. Tijekom 1970. godine na inicijativu tadašnjih društveno-političkih organizacija Općine Valpovo osnovan je "Zavod za urbanizam i komunalne djelatnosti" Općine Valpovo. Zadatak Zavoda bio je razvoj i uređenje komunalne djelatnosti na području Općine. DVORAC d.o.o. Valpovo, kao isporučitelj vodnih usluga na području grada Valpova te općina Petrijevci, Bizovac i Koška, tijekom svog poslovanja od 1970. godine do danas, izgradio je sustav vodoopskrbe ukupne duljine 301,4 km, od čega 104,9 km magistralnih i spojnih cjevovoda te 196,5 km mjesnih vodovodnih mreža. Na području grada Valpova izgrađeno je 36,6 km magistralnih i spojnih vodova te 80,9 km mjesnih mreža, na području općine Koška 36,2 km magistralnih i spojnih vodova te 53,5 km mjesnih mreža, na području općine Bizovac 25,9 km magistralnih i spojnih vodova i 34,2 km mjesnih mreža te na području općine Petrijevci 6,2 km magistralnih i spojnih cjevovoda i 27,9 km mjesnih mreža. U ovom trenutku omogućena je 100%-tna mogućnost priključenja svih korisnika na sustav vodoopskrbe na cjelokupnom području isporuke vodnih usluga DVORAC d.o.o. Valpovo. Na cjelokupnom području isporuke vodnih usluga do danas je izvedeno 6.900 kućnih priključaka koje korisnici usluga koriste za potrošnju pitke vode u svojim objektima.“ izjavila je Vesna Vujaklija, direktorica komunalne tvrtke Dvorac d.o.o..

Tvrtka Dvorac d.o.o. Valpovo nositelj je projekta, a uz tvrtku Hidrobel d.o.o. Belišće partneri na projektu su gradovi Valpovo i Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci. Vrijednost projekta iznosi 271.578.968 kuna, od čega 189.561.114 kuna dolazi iz Europskog kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020.

„Trgovačko društvo Dvorac d.o.o. Valpovo danas slavi veliku obljetnicu, 50 godina postojanja, rada i brige za našu zajednicu na području gospodarstva, konkretno vodoopskrbe, jedne od najvažnijih stvari za funkcioniranje zajednice u cjelini. Od svih projekata koje je tvrtka Dvorac odradila u svojoj bogatoj povijesti posebno bih izdvojio ovaj koji je sada aktualan. Prošle godine započeli smo s najvećim projektom na polju vodoopskrbe i odvodnje na području Valpovštine vrijednim više od 270 mil. kn, a nositelj tog projekta je upravo naša komunalna tvrtka. Grad Valpovo i Dvorac d.o.o. krenuli su 2019. godine u rješavanje problema odvodnje i rekonstrukcije u mjestima koje nisu obuhvaćeni ovim projektom te smo za iste ove godine dovršili izradu projektne dokumentacije i pokrenuli postupke izdavanja građevinskih dozvola za Nard i Bela Sela kao i za  ostale dijelove Valpova. Nadamo se da ćemo u suradnji s Hrvatskim vodama i resornim ministarstvom u što skorije vrijeme pronaći način i model financiranja ovih projekata koji su od velike važnosti za naše sugrađane jer još uvijek na području našega grada i okolnih mjesta  ima kućanstava koja nemaju riješen problem odvodnje.“ - rekao je gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo.

 

„Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje i čestitati svima skupa ovu veliku obljetnicu. Kao čovjek koji je razvijao mnoge infrastrukturne projekte, znam da ovakvi projekti ne dolaze preko noći. To je projekt i više generacija i više uprava, pa čak i više mandata. Sjećam se inicijative gospodina Đurokovića da se spoje aglomeracije Valpovo i Belišće te potpiše ugovor koji je bio podloga svega ovoga, da smo danas ovdje i govorimo o ovom velikom kapitalnom projektu. Moramo zahvaliti županu Ivanu Anušiću koji je član upravnog vijeća Hrvatskih voda, koje imaju veliko razumijevanje za sve ovakve projekte na području čitave županije. Osim ovih 270 milijuna kuna koje se provode na području Valpova i Belišća, imamo blizu 2 milijarde kuna projekata vodno komunalne infrastrukture koji se rade na području Vukovara, Osijeka, Semeljaca i Našica.“ – rekao je Željko Kovačević, direktor vodnog gospodarstva za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama.

U okviru Projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće predviđena je izgradnja i rekonstrukcija više od 100 kilometara kolektora i tlačnih cjevovoda te izgradnja 15 i rekonstrukcija dvije crpne stanice. Projekt izravno doprinosi ostvarenju nacionalnih strateških ciljeva.

„Do sada je potpisano osam sekundarnih ugovora s izvršiteljima usluga: Nadzor nad izvođenjem radova, Upravljanje projektom i Promidžba i vidljivost te izvođačima radova za svaku grupu radova na  Izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracija Belišće, Petrijevci, Koška i Gat. Dinamika izvođenja radova na gradilištima je vrlo dobra. Tako i u doba karantene uzrokovane korona virusom u proljeće 2020. godine izvođači Osijek Koteks i Odvodnja Darda nisu niti jedan dan stali s radovima. Svi  dionici na projektu od voditelja projekta, nadzornih inženjera, izvođača, nas kao naručitelja i uz veliku potporu Hrvatskih voda i resornog ministarstva, ulažemo velike napore pri realizaciji projekta što nam u konačnici daje  dobre rezultate na zadovoljstvo naših sugrađana korisnika. Od ukupne vrijednosti projekta ugovoreno je  167.261.599,00 kn što je otprilike 62 posto. Ovaj projekat svakako nije kraj dobrih investicija u daljnjoj modernizaciji vodoopskrbe i odvodnje na ovom području Osječko baranjske županije te uz daljnju podršku i dobru suradnju  idemo dalje.“ - izjavila je Iva Matić, rukovoditelj sektora za provedbu EU projekata i pomoćnik voditelja projekta iz tvrtke Dvorac d.o.o. Valpovo.

 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja sufinancira projekt u iznosu od 35.542.437 kuna, Hrvatske vode s 35.542.437 kuna, a tvrtka Dvorac d.o.o. u iznosu od 7.449.186 kuna te Hidrobel d.o.o. s 3.483.794 kuna.

Završetak radova na izgradnji linijskih građevina previđen je u listopadu 2021. godine, a na cjelokupnom Projektu previđen je u trećem kvartalu 2022. godine.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It