MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Napokon investicije u Bizovačkim toplicama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Jako Andabak, jedan od vodećih hrvatskih poduzetnika i hotelijera, u lipnju ove godine za 15 milijuna kuna kupio je zdravstveno – turistički kompleks Bizovačkih toplica d.d. u stečaju.

Odmah je najavio investicije i novi sjaj ove tvrtke, a danas, 16. rujna 2014. godine, ambiciozne planove i projekte predstavio je županu Osječko – baranjske županije dr. sc. Vladimiru Šišljagiću, njegovom zamjeniku dr. sc. Željku Kraljičku i suradnicima. Župan je odmah uzvratio potporom Županije u realizaciji projekta te posredovanje u okupljanju poljoprivrednih proizvođača i plasmanu njihovih proizvoda u Bizovačke toplice, ali i druge hotele u vlasništvu Jake Andabaka. Na sastanku su bili i načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, direktor tvrtke Sunčane toplice Ivica Baković i direktor Hotela u Bizovačkim toplicama Milan Dumenčić.

- Uz poljoprivredu i energetiku, turizam je strateška djelatnost Osječko – baranjske županije te smo spremni dati našu maksimalnu potporu u realizaciji investicija poput aktualnih u Bizovačkim toplicama. Uvjereni smo da upravo ovaj projekt može postati primjer i za druge investicije jer Bizovačke toplice napokon dobivaju vlasnika koji njihov potencijal može realizirati, a ujedno se otvara put u komu će se povezati poljoprivredne proizvođače iz Slavonije i Baranje i hotelske, odnosno turističke komplekse – kazao je župan dr. sc. Šišljagić.

Jako Andabak pak ističe kako počinje prva faza investicija u Bizovačke toplice vrijedna 45 milijuna kuna. Tako se do ožujka 2015. godine na prostoru uz stari bazen planira izgraditi novi objekt ukupne površine oko 2.000 četvornih metara sa 60-ak soba, i to po visokim hotelskim i lječilišnim standardima. Od ožujka do lipnja 2015. godine obnovit će se postojeći hotel Termia, a do tada bi se obavile temeljite pripreme za još veću, drugu investicijsku fazu. Predviđeno je da se na prostoru od 80 hektara uz hotelski kompleks izgradi svojevrsno eko – etno selo s nizom pratećih sadržaja, od jezera i bazena do proizvodnje hrane.

Bizovačke toplice trenutno zapošljavaju oko 110 radnika, no po završetku ove investicije bit će oko 200 radnika.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It