MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Mnogo više od zatvorene tržnice

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Tek što je svečano otvoren rekonstruirani gradski trg, a još su u tijeku radovi projekta rekonstrukcije vodoopskrbnog i sustava odvodnje, u širem središtu grada otvoreno je novo gradilište.

Osječka je tvrtka Iver d.o.o. započela gradnju Agroparka - Valpovo će dobiti zatvorenu tržnicu, ali i znatno više od toga.

Na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova vijećnici su donijeli nekoliko vezanih odluka koje će omogućiti Valpovačkom poduzetničkom centru  financiranje projekta poslovne zgrade Agroparka.

Poslovna zgrada Agroparka biti će ukupne površine 749,40 m2, a njezina svrha isključivo je poslovnog karaktera, namijenjena poboljšanju poslovanja i razvoja malih i srednjih poduzetnika.

Izgradnjom zgrade Agroparka omogućit će se poduzetnicima početnicima razvoj njihove djelatnosti kroz subvencionirani najam te će im se na taj način pružiti mogućnost za brže napredovanje i razvoj. Osim toga u poslovnoj zgradi Agroparka održavat će se edukacije za male i srednje poduzetnike kojima će se poboljšati njihova znanja i vještine. Upravo nova zgrada imat će i funkciju prijenosa znanja između znanstvene zajednice i malih i srednjih poduzetnika. Edukacije će biti usmjerene na osnovne informacije potrebne svima koji tek kreću u svijet poduzetništva, izvore financiranja za male i srednje poduzetnike kroz koje će se govoriti o načinima osiguravanja sredstva za poduzetnike, te mogućnostima potraživanja sredstva kroz lokalne natječaje i fondove EU i sl.

Upravo u svrhu edukacija koristit će se hladnjača i prostor za suhe proizvode. Također, izložbeni prostor u središnjem dijelu inkubatora će biti prostor gdje će izlagati novi proizvodi i usluge, te će po potrebi i taj veći prostor biti u službi edukacija.

Poslovna zgrada Agroparka, koju je projektirao Domagoj Ivanović sa suradnicima iz projektantskog ureda Dies d.o.o., sastoji se od 7 zasebnih prostora veličine 16-do 18 m2  povezanih na veliki centralni otvoreni prostor, veličine 309,26m2, ima prodajno - izložbeni karakter te će se iznajmljivati štandovi malim i srednjim poduzetnicima - obrtnicima i OPG-ovima za njihove proizvode, uključujući i u manjem dijelu poljoprivredne proizvode.

Sa zapadne, ulazne strane, smješten je informacijski prostor veličine 26,93m2 te prezentacijski prostor veličine 67,16m2 u kojem će se održavati edukacije te koji će biti opremljen svom potrebnom opremom – pametnom pločom, projektorom i ozvučenjem. Na jugoistočnom dijelu zgrade su smještena dva spremišta, jedno za suhe proizvode, a drugo je hladnjača.  Formira se novih 18 parkirnih mjesta od kojih je 2 za osobe s invaliditetom. Vrijednost projekta je 5.516.795 kn bez PDV-a. Sufinanciran je s 3.994.393,84 kn. Ugovoreno trajanje projekta je od siječnja 2021.g do srpnja 2023.g

Projekt je predstavljen u travnju prošle godine, a tada je Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih zanosti u Osijeku, govorio o edukaciji poljoprivrednika i znanstvenom djelovanju ovdje, u Valpovu.

-Već sada imamo 11 programa edukaciji malih poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova, a siguran sam da ćemo u suradnji s lokalnim poljoprivrednicima vrlo brzo utvrditi programe edukacije koji su njima najpotrebniji kako bi postigli maksimume u poljoprivrednoj proizvodnji, naglasio je.

Od samog osnivanja ova će znanstvena institucija u Valpovu zasnovati laboratorij s desetak zaposlenika koji će kontinuirano provoditi istraživanja u izravnom interesu poboljšanja poljoprivredne proizvodnje.

- Zahvalan sam gradonačelniku Grada Valpova što je prepoznao Fakultet agrobiotehničkih znanosti kao partnera u ovom vrijednom projektu. Bit će ovo još jedan projekt u kojem će naš fakultet potvrditi svoja dostignuća u povezivanju znanstvene zajednice s malim poljoprivrednim proizvođačima i OPG-ima, rekao je tom prigodom Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It