MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HARBURG FREUDENBERGER BELIŠĆE D.O.O.: U nove kapacitete i opremu u ovoj godini investirat će 5,6 milijuna eura

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE/VALPOVO Još jedna uspješna, ali vrlo izazovna i dinamična godina je iza nas, procijenili su proteklu poslovnu godinu u trvtki Harburg Freudenberger Belišće d.o.o.

Pamtit će ju prvenstveno kao godinu promjena, počevši od uvođenja eura kao službene valute, visokoj inflaciji, poskupljenjima koja značajno utječu na sve segmente poslovanja i opskrbne lance, nastavku ruske invazije na Ukrajinu te nedostatku kvalificirane radne snage. Sve navedeno ima snažan i negativan utjecaj na njihovo poslovanje u smislu opskrbe energentima i operativnog materijala, ali strateškim planiranjem i zajedništvom uspijevaju minimizirati te učinke.

Unatoč svim otežavajućim okolnostima u protekloj godini, s velikim optimizmom i pozitivnim promjenama su zakoračili u 2024. godinu. Početkom ove godine povećali su plaće zaposlenicima i to povećanjem osnovice na 800 €, što je porast od 14,29 %, a  povećali su i iznos dara za djecu te uskrsnice čime nastavljaju kontinuitet ulaganja u razvoj i rast svojih zaposlenika.

Na samom početku godine krenuli su i u realizaciju projekta izgradnje novog logističkog centra za skladištenje ulazne robe za potrebe novootvorenog pogona u Valpovu. Novi logistički centar će se prostirati na 1.100 m2, a uz objekt je ostavljen prostor za daljnje širenje od 400m2.

Ovaj projekt je samo najava niza novih projekata koje planiraju pokrenuti ili realizirati tijekom ove godine, a čija vrijednost iznosi 2,1 milijuna eura za proizvodnu lokaciju u Valpovu te 3,5 milijuna eura za proizvodnu lokaciju u Belišću.

Osim već spomenute izgradnje novog logističkog centra, u Valpovu je u planu izgradnja novih garderoba i sanitarnih čvorova, instalacija visoko tehnološke opreme za filtriranje vode iz postrojenja te povećanje kapaciteta solarne elektrane na novo-izgrađenom pogonu. Ulaganja u Belišću se odnose na izgradnju novog logističkog centra te proširenje odjela predmontaže čime će osigurati dodatnih 2.000 m2 novih kapaciteta.

Za usporedbu, 2023. godine su investirali 3,9 milijuna eura, a najveći dio ulaganja se odnosio na nabavku novih strojeva, implementaciju solarne fotonaponske elektrane s kompletnim baterijskim sustavom u Belišću te nastavak izgradnje i opremanje novog proizvodnog pogona u Valpovu. Ukupna planirana vrijednost ovog projekta koji su započeli 2022. godine iznosi 12,7 milijuna eura, a do kraja prošle godine je utrošeno 10,6 milijuna eura, primarno u automatizaciju i nabavku najsuvremenije opreme (strojeva, dizalica, rasvjete i sl.) čime zadovoljavaju najviše standarde industrijskog energetskog dizajna.

Svrha svih ulaganja je racionalizacija i modernizacija poslovanja, povećanje proizvodnih kapaciteta, a posljedično i jačanja konkurentske prednosti na svjetskom tržištu. Vrlo važno je istaknuti i cilj koji su si zadali do 2030. godine, a odnosi se na uvođenje novih, „zelenih“ tehnologija koje im omogućuju potpuni prelazak na C02 neutralnu proizvodnju. Time dugoročno ostvaruju financijske uštede, ali ono što je najvažnije, doprinose očuvanju okoliša čime stvaraju bolju i zdraviju budućnost za sve nas.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It