MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

OPG NOVOSEL: Šampionski vikend za pamćenje

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

GAT Protekli će vikend, ostati u ugodnom sjećanju svim članovima OPG-Novosel iz Gata po „žetvi“ značajnih priznanja s međunarodnih gospodarskih skupova.

Iako su na priznanja već navikli, Novoselovi znadu da osim kvalitete koju postižu u proizvodnji domaće hrane priznanja značajno pridonose afirmaciji posla kojim se bave. Stoga ih najnoviji uspjesi ohrabruju da ustraju u daljem razvoju seoskog turizma u kome na specifičan način afirmiraju proizvodnju domaće hrane – kobasica, čvaraka, kulena, prasetine, čobanca i drugih jela, kolača i pića, koja također proizvode na svom imanju.

Proteklog je vikenda, u Svetom Petru u Šumi, u Istri, održan međunarodni gastro sajam „S klobasicom u Europu“. Ova je manifestacija i ove godine bila mamac za brojne sladokusce, poklonike različitih gastronomskih delicija.

Na toj renomiranoj gastro manifestaciji,  čak s dvije od pet dodijeljenih šampionskih titula okitili su se Slađan i Kristijan Novosel.

Slađan Novosel prestižnu titulu s ovog, šestog gastro sajma, ponio je za kulenovu seku, a Kristijan Novosel za slavonske kobasice.

– Veseli nas što svjedočimo rastu količine izloženih kobasica, ali i njihove kvalitete i raznovrsnosti, istakla je Blanka Sinčić Pulić, predsjednica „Gustusa“, Udruge senzornih analitičara iz cijele Hrvatske, koji su ocjenjivali kobasice prije dodjele nagrada.

Ove je godinu ocjenjivanju bilo izloženo 70 uzoraka kobasica u pet kategorija, a o njihovoj kvaliteti najbolje svjedoči podatak kako je ove godine čak 14 kobasica ocijenjeno s više od 90 bodova, a na lanjskom sajmu takvu je ocjenu dobila samo jedna kobasica.

Na sajmu je svoje kobasičarske proizvode predstavilo tridesetak izlagača, a zajedno s izlagačima sireva, vina, rakija, prerađevina od voća i povrća, proizvoda ekološke poljoprivrede i drugog, ukupan broj izlagača penje se na stotinjak iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

-Iznimno sam zadovoljan postignutim rezultatima ove godine, rekao nam je Slađan Novosel. Treći puta smo se pojavili na tom Sajmu i potvrdili prošlogodišnji uspjeh, ali smo ga ove godine udvostručili, jer smo uz kulenovu seku šampioni i za slavonsku kobasicu. Ovo nam je potvrda stečene reputacije na istarskom tržištu, koje je uz zagrebačko, nabolje za naše proizvode, naglasio je Slađan.

Protekli je vikend OPG-u Novosel donijelo još jedno iznimno značajno priznanje. Budući da je Slađan bio u Istri, mlađi dio tima, kćerka Fides i sin Kristijan, zastupali su OPG Novosel u Dubrovniku, na također međunarodnom, poslovnom skupu.

U Dubrovniku se, naime, održavao trodnevni, treći po redu Regionalni summit poduzetnika srednje i jugoistočne Europe „300 najboljih“. Na tom je skupu Međunarodni ekonomski forum priznanje „Stvaratelja za  stoljeća“, za posebnu inicijativu u poduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi za 2017. godinu, između ostalih, dodijelio i OPG-u Novosel iz Gata.

O značaju priznanja svjedoči  šestomjesečna procedura odlučivanja o laureatima. Za nagrade je konkurirao 491 kandidat iz 10 zemalja, a među 92 nominiranih, nagrade je dobilo 40 najboljih iz sedam zemalja.

Nagrade i priznanja koje su osvojili proteklog vikenda rezultat su sustavnog rada i dokazane kvalitete. Nesumnjivo poticaj da tako i nastave, ali i velika obveza da se iz godine u godine potvrđuju na zahtjevnom tržištu. Činjenica da su priznanja primili od stručnjaka, s jedne strane gospodarstvenika, „poslovnjaka“, a s druge strane „šmekera“,  koji znaju što su dobre kobasice i kulenove seke, svjedoče o tome da su Novoselovi apsolvirali obje specijalnosti i doveli ih do vrha, u obje konkurencije. 

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu