MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

TURIZAM: U Valpovo dolaze turisti iz Argentine, Brazila...

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Valpovo iz godine u godinu postaje sve atraktivnija turistička destinacija kontinentalne Hrvatske.

Da je tome uistinu tako najbolje potvrđuje podatak da broj domaćih i stranih turista koji posjećuju ovu lokaciju neprestano raste te da je broj turista u 2017. godini bio za gotovo 600 posjetitelja veći nego u razdoblju godinu dana ranije.

 

Novi projekti

- Ove vrlo respektabilne brojke za malu sredinu kakvo je Valpovo, dovoljno poručuju da se naš grad bogate i znakovite prošlosti uspio isprofilirati u svojevrsno turističko mikrosredište ovoga dijela Valpovštine te da u budućnosti treba uložiti još više napora i truda kako bi ti dobri pokazatelji nastavili rasti - poručuje gradonačelnik Valpova Matko Šutalo. Njegova je ekipa spremna s novim idejama i projektima dodatno poraditi na ovom planu u razdoblju koje dolazi, što kroz oživljavanje desetljećima zapuštenog i derutnog starog hotela u središtu grada, što kroz razne druge projekte koji se rade u suradnji s LRA-om Valpovo – Petrijevci i Valpovačkim poduzetničkim centrom.

Voditelj Ureda Turističke zajednice Grada Valpova Eduard Lacković, također je stajališta da se uvijek može napraviti iskorak više prema unapređenju turističke ponude ovog grada kroz različite nove manifestacije i programe, obogaćivanje ugostiteljske i gastro ponude, te povećanje broja smještajnih kapaciteta za turiste koji prilikom svoga dolaska ne propuštaju posjetiti dvorac Prandau-Normann. On s pravom nosi titulu jednog od najljepših zdanja takve vrste u ovome dijelu Hrvatske i Europe. A u tom istinski uživaju i turisti koji u Valpovo stižu sa svih strana svijeta: Argentine, Brazila, Norveške, afričkih i azijskih zemalja.

 

Najviše domaćih

Prema podacima kojima raspolaže Turistička zajednica Grada Valpova, u prošloj je godini Valpovo ukupno posjetilo 1660 domaćih i 968 stranih turista, a u isto je vrijeme zabilježen i broj od čak 6111 noćenja (riječ je i o turistima koji su dolazili u druge dijelove Slavonije i Baranje, a noćili su u Valpovu).

Prosječan broj njihovog boravka u “zelenom gradu” bio je nešto više od dva dana. U 2016. godini Valpovo su posjetila ukupno 2033 turista, od čega 1237 domaćih i 796 stranih, a tijekom iste godine zabilježeno je i gotovo identičan broj noćenja - 6113, većinom u hotelskom smještaju, ali i u objektima u domaćinstvima koje postaje sve popularnije.

Najveći broj turista, više od 60 posto, čine domaći gosti, a vrijedno je naglasiti da su Valpovčani u 2017. godini ugostili i 154 turista iz Njemačke, 183 iz Slovenije, 89 iz Italije, 65 iz Francuske, a našlo se tu i posjetitelja iz Švedske, Rusije, SAD-a, Kine i brojnih drugih zemalja s europskog kontinenta, ali i izvan njega.

U prilog nastojanjima Valpovčana da svoj gradić učine još privlačnijima i novim turistima koji prvi put dolaze, ali i onima koji su ga već posjetili da se ponovno vrate, govori i već osmišljeni program manifestacija za ovu godinu iz kojega svakako treba izdvojiti monumentalni izložbeni projekt pod nazivom: “Valpovački vlastelini Prandau – Normann”, koji će se predstaviti 22. ožujka, a gdje kao nositelji, uz Ustanovu za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub – Muzej Valpovštine, sudjeluju i Muzej likovnih umjetnosti iz Osijeka, Muzej Slavonije iz Osijeka i Državni arhiv u Osijeku.

U povodu uskrsnih blagdana već se priprema prigodan program, a poseban naglasak ove će godine biti na najvećoj kulturnoj manifestaciji amaterskog stvaralaštva Valpovštine – “Ljetu Valpovačkom”. Ono se ove godine održava jubilarni 50. put.

Lidija ANIČIĆ

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu