MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

       

Šampionska kulenarska titula pripala OPG-u "Bucić Ivan"

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U sklopu ovogodišnjeg jubilarnog 50. "Ljeta Valpovačkog" u Valpovu je jučer održano XVIII. ocjenjivanje kakvoće kulena/kulina na kojoj se šampionskom titulom okitio OPG "Bucić Ivan" iz Donje Pištane.

Riječ je o državnom natjecanju koje se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Osijek te u suorganizaciji i suradnji s Prehrambeno tehnološkim fakultetom u Osijeku. Domaćinstvo ovog značajnog događaja ove je godine pripalo gradu Valpovu zbog jubilarne manifestacije "Ljeta Valpovačkog", ali jednako tako i zbog duge tradicije ovoga kraja u Mesnoj industriji iz 1912. godine, proizvodnji visokokvalitetnih mesnih prerađevina te sve većeg broja uspješnih proizvođača kulena.


U nazočnosti predsjednika Županijske komore Osijek Zorana Kovačevića, nazočne je pozdravio i nagrađenima čestitao gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, a riječi potpore i zahvale sudionicima izrazio je i osječko-baranjski zamjenik župana Petar Lagator. On je podsjetio kako je Osječko-baranjska županija u svom proračunu osigurala ukupno 4,2 milijuna kuna potpora poljoprivrednim proizvođačima koje mogu realizirati kroz 13 različitih programa.


Kako na ovo natjecanje svake godine stiže sve veći broj sve kvalitetnijih slavonskih i baranjskih kulena i kulina, Ocjenjivački panel u sastavu Goran Kušec, predsjednik, uz članove Krešimira Mastanjevića, Krunoslava Muževića, Snježanu Keleković, Vladimira Margetu i tajnika Ernesta Nada, imao je težak zadatak izabrati najbolje kojima su ovom prigodom dodijeljena priznanja i nagrade. Njihovim pomnim odabirom ipak je odlučeno da uz šampiona OPG "Bucić Ivan", zlatne medalje za kvalitetu osvajaju još i Ljudevit Lesovon, OPG Slađan Novosel, Fides Novosel i Kristijan Novosel iz Gata, OPG Zlatko Birovljević iz Petrijevaca, Dušan Jurić iz Petrove Slatine, te Vinko Šimić iz Tenje.

Srebrom su se okitili Nikola Barišić iz Valpova, Darko Rožmarić iz Tenje, OPG Matijević iz Suze, Zvonko Barić iz Valpova, Belje d.d. Beli Manastir, OPG Barić Nard, Slobodan Stanković iz Belog Manastira, OPG Mikulić Slavko iz Starog Petrovog Sela, OPG Brkić Ivica iz Valpova, OPG Viktor Pfeifer iz Donjeg Miholjca, Stjepan Birovljević iz Petrijevaca te Darko Rožmarić iz Tenje. Brončane medalje osvojili su Đurđica Predijevac iz Kuševca, Miloš Janus iz Tenje, Ivan Cinkuš iz Beljevine, Siniša Majdenić iz Gata, Vojislav Knežević iz Tenje, Srđan Gajčić iz Tenje, Mario Ferić iz Đakova, Mesnica "As" iz Županje, Milan Brnjevarac iz Tenje, Božana i Karlo Marić iz Bilja, Lovro Džinić iz Mirkovaca, Ilija Jelović iz Županje, Ante i Marko Vrhovac iz Đakova, Miroslav Mutabdžija iz Belišća, Željko Skeledžija iz Donjeg Miholjca, OPG Ante Žeravica iz Čepina, Darko Marjanović iz Dragalića te Veko d.o.o iz Vinkovaca.L.Aničić

 

 

Golema šansa za kulenare

Naglašavajući neprestano rastuću potražnju domaćeg i stranog tržišta za vrhunskom delicijom istočne Slavonije i Baranje, Ernest Nad u svome je izlaganju ustvrdio kako u proizvodnji slavonskog i baranjskog kulena, odnosno kulina, s oznakom zemljopisnog podrijetla, ovaj kraj vidi veliku šansu da se vrati domaća posrnula svinjogojska proizvodnja, poveća dohodak, zaustavi propadanje sela i demografska depopulacija.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu