MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

JAKO ANDABAK NAJAVIO NOVE PROJEKTE: Ove godine rušenje starog i početak gradnje novog hotela u Bizovcu  

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BIZOVAC Osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio je u četvrtak Lječilište Bizovačke toplice i Aquapolis koji djeluju u sastavu tvrtke Sunčane toplice d.o.o. gdje se u razgovoru s predsjednikom Uprave Sunce koncerna Jakom Andabakom i direktorom Sunčanih Bizovačkih Toplica Marcelom Medakom upoznao s radom tvrtke i s predstojećim investicijskim ulaganjem u novi hotel.

Zanimali su ga najnoviji planovi za investicije koje bi umnogome podignule kvalitetu hotelijersko-turističke ponude ovog dijela Hrvatske i od Sunčanih toplica stvorili kompleks prema najvišim svjetskim standardima.
Govoreći o trenutačno najaktualnijem pitanju, a to je rušenje postojećeg hotela Termia i početak gradnje novog, Jako Andabak potvrdio je da je projekt gotov i da će se u rušenje starog i gradnju novog hotela krenuti kada se zatvori do kraja financijska konstrukcija. To će se definitivno dogoditi ove godine, a za godinu dana, odnosno iduće godine, očekuje se završetak novog hotelskog objekta. "U programu nam je riješiti i dio vezan uz bazene gdje bismo sagradili dodatne vodene atrakcije te time proširili ponudu. Jedan takav centar mislimo još dograditi, a planiramo i kamp. Za sve to sada postoje i projekti, kao i za novi hotel, i sve bi se to paralelno radilo: i gradnja hotela, i proširenje ponude u Aquapolisu", poručio je Andabak. Osvrnuvši se na odluku o rušenju hotela, Andabak je naglasio kako su se projekti uređenja i preuređenja radili dva puta, no na kraju se ipak došlo do zaključka da je najisplativije i najbolje rješenje da se postojeći sruši i sagradi novi koji će imati karakteristiku da će biti veći po kapacitetu, imati četiri zvjezdice i nešto veći kapacitet sa 160 soba, umjesto sadašnjih 120. Vrijednost budućih novih investicija u Bizovac bit će između 16 i 17 milijuna eura.

Andabak ne skriva da se sve dosad uloženo u Bizovac pokazalo izuzetno dobrim, eho s tržišta je izuzetno povoljan i danas, prema informacijama koje dolaze do njega, kaže da je jedno od najtraženijih lječilišta ovakvog tipa uopće u Hrvatskoj. Također je pohvalio dosadašnju suradnju s lokalnom samoupravom, poput Općine Bizovac i Županije, rekavši kako je iznimno dobra, kao i suradnja s državnim i županijskim uredima.

"Neovisno o tome što svi ističu probleme s radnom snagom, za naš sustav Sunce koncerna u kojem je više od 2000 zaposlenika koji se tijekom ljeta poveća i do 3000, ovdje nismo do sada imali takvih izraženih problema. S ljudima treba raditi, animirati ih da zavole ova nama potrebna zanimanja. Ovdje je potencijal ozbiljan i nadamo se da nećemo biti u poziciji da eventualno razmišljamo o tome da radnu snagu moramo tražiti izvan Hrvatske, jer očekujemo da će nakon što se sve sagradi prema planu, ovdje trebati između 100 do 150 novih zaposlenika", najavljuje Andabak. Impresioniran i zadovoljan viđenim bio je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, rekavši kako je ova investicija dokaz da se u Slavoniju i Baranju, Osječko-baranjsku županiju i u ovom slučaju konkretno Bizovac, isplati investirati, jer potencijali su veliki, a svi investitori su dobrodošli. "Osječko-baranjska županija ima jasnu strategiju i ulaže velike napore u razvoj kontinentalnog turizma, a Županija je i investitorima u turizam uvijek spremna pomoći i drago mi je da je i na ovom primjeru vidljivo da krećemo prema naprijed", poručio je župan Anušić nakon obilaska Lječilišta i Aquapolisa, a o dobrim rezultatima Lječilišta i Sunčanih toplica govorili su i ravnateljica Lječilišta Sandra Mihaljević i direktor Društva Sunčane toplice d.o.o. Marcel Medak, koji kaže da je prošle godine Aquapolis zabilježio više od 150.000 posjetitelja.
Valja podsjetiti da je, nakon što je tvrtka Bizovačke toplice otišla u stečaj 2013. godine, cjelokupni kompleks 2014. godine kupio investitor Jako Andabak i uvelike promijenio vizure i dotadašnju ponudu "Panonskog mora". 

Lidija Aničić

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It