MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Turista sve više, broj noćenja dići će hostel

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U priči o uzletu turizma posljednjih godina na području Osječko-baranjske županije, znatnu ulogu zauzima i Grad Belišće. 

Njegove manifestacije u organizaciji Turističke zajednice iz godine u godinu privlače sve veći broj turista, a samim tim ostvaruje se i veći broj noćenja. Premda se ove brojke izravno ne održavaju na broj noćenja na području samog Belišća i okolice, nego se reflektiraju noćenjima na području cijele županije, do kraja ove godine priča iz Belišća dobit će i znatno drukčiji epilog.

- Turistička zajednica grada Belišća i dalje ima problem malog kapaciteta smještaja u samo deset objekata s 50 ležaja, no u vrijeme naših manifestacija, posebice Belišćanske zlatne jeseni, bilježi se porast broja noćenja na razini cijele Osječko-baranjske županije jer naši gosti, posjetitelji i sudionici na manifestacijama, noće i u Valpovu i u Našicama, pa čak i u Osijeku, gdje su im na raspolaganju smještajni kapaciteti - naglašava dugogodišnja čelnica Turističke zajednice Grada Belišća, Janja Čeliković.

- Upravo nam je zbog toga jako važan hostel koji se u Belišću trenutačno gradi u okviru EU projekta Zelene staze Dunava i Drave, jer ćemo na taj način moći znatno povećati broj noćenja, a istovremeno ćemo manji broj gostiju biti primorani upućivati na noćenje u okolne gradove - poručuje Čeliković o aktualnoj situaciji i planovima TZ-a za razdoblje koje slijedi.


Iz belišćanske turističke zajednice podsjećaju da će u turističkoj ponudi važnu ulogu jako brzo igrati i poznati Palej, čija obnova iz EU sredstava kreće vrlo brzo.

- Ostvarili smo za prvih nešto više od mjesec i pol ove godine porast broja noćenja od 94 posto, iako to u apsolutnim brojkama ustvari znači povećanje sa 69 na 134 noćenja - optimistični su u Turističkoj zajednici ovog mladog grada, koji posljednjih godina intenzivno radi na profiliranju i jačanju svoje turističke ponude koju neprestano nastoje obogaćivati i učiniti kvalitetnijom i prepoznatljivijom.

Prezentirajući nam podatke o broju posjetitelja u Belišću i njegovoj okolici tijekom prošle godine, turistički djelatnici pojašnjavaju da je većina gostiju iz Hrvatske, a nakon Hrvatske, tu su u nešto manjem broju gosti iz zemalja iz okruženja. Što se tiče najava, znatniji dolasci, a time i noćenja turista, vezani su uz organizaciju tradicionalnih događanja, kao što su "Gastrofest" i "Belišćanska zlatna jesen".


L. Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu