MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PODUZETNIŠTVO MLADIH: Uspješan spoj znanja, vještine i odvažnosti

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Već više od šest mjeseci u Belišću uspješno posluje Albas massage, obrt za medicinsku masažu i wellness.

U samom centru grada, nekadašnji je poštanski ured preuređen u salon za masažu u kojem Mario Veselić, iako mlad, svoje bogato iskustvo uspješno primjenjuje u pružanju usluga masaže, limfne drenaže i infracrvene saune.

-Ovaj salon u Belišću vrhunac je moje karijere koju sam uporno gradio od najranije mladosti, jer sam odmah, nakon završetka srednje škole krenuo na edukaciju za masere u Pučkom otvorenom učilištu u Zadru, pojašnjava nam dvadeset sedmogodišnji  Mario pripremajući se za još jednu masažu.

Mama je prva, kod mene i brata primijetila talent za ovaj posao i ukazala nam smjer u kome smo, eto, uspješno i krenuli, prisjeća se.

Međunarodno iskustvo kao dragocjeni kapital

- Po završetku edukacije i prakse u Falkensteiner hotelu u Zadru, u očekivanju pravog zaposlenja, zajedno s bratom blizancem, koji je također maser,  gradili smo iskustva u improviziranom „salonu“ na jednoj biogradskoj plaži, na kojoj smo podigli šator i na dva stola masirali turiste. Dragocjenu smo praksu nastavili stjecati u Falkensteiner hotelu u Hintertuxu, mondenom skijalištu u Austriji, gdje smo radili pet mjeseci, a potom se vratili u Zadar i radili dvije sezone zaredom u Falkensteiner hotelu u Zadru, u kampu s vrhunskim wellnes centrom. Potom smo opet, uz pomoć naše managerice nastavili raditi dvije sezone u Falkensteiner hotel u  Bad Leonfelden u Austriji.  Okolnosti oko pandemije i lock downa  su me spriječile da nastavim sezonski posao u Austriji, ali su mi omogućile otići u Ameriku i proširim vidike, steknem još međunarodnog iskustva. Puna tri mjeseca sam radio kod prijatelja u njegovom salonu. Nakon još jedne sezone provedene u Austriji, iz sentimentalnih sam se okolnosti skrasio u Belišću, zbog djevojke, i započeo vlastiti posao. Kako bih ostvario pravo na poticaj za samozapošljavanje, napravio sam poslovni plan koji je nadležne pridobio upravo zbog mog međunarodnog iskustva i prakse. I tako sam otvorio Albas salon za masažu i odmah u početku polučio lijepe rezultate, jer iz dana u dan se širi krug klijenata koji se vraćaju jer su zadovoljnim metodama kojima radim.


Dok prebire po sjećanjima, u ambijentu suvremeno opremljenog salona,  mirno, staloženo i vješto masira Marijana Barišića, trenera u Kick box klubu Valpovo i vrlo uspješnog natjecatelja u borilačkim sportovima, koji je redoviti korisnik njegovih usluga.

Što Albas salon za masažu čini drugačijim od ostalih, sličnih salona?

Pa to je svakako LOMI LOMI masaža. To je energična masaža uz upotrebu mnogo toplog aroma ulja, porijeklom s otočja Hawaii. Stekao sam certifikat te tehnike tijekom edukacije u Austriji, a njome se postiže  izrazito duboki opuštajući osjećaj, otklanjaju se negativne emocije i opuštaju blokirani dijelovi tijela. Ova masaža omogućuje liječenje na emotivnom i fizičkom nivou. Podlakticama, pod određenim kutom ulazimo u mišić i pružamo poseban osjećaj opuštanja tretiranog dijela tijela.

Druga mi je specijalnost sportska masaža fascia, koju provodim sa specifičnim, metalnim alatima, za koju također imama certifikat i uspješno je primjenjujem na sportašima koji su izloženi izuzetnim fizičkim naporima na treninzima i natjecanjima i osobama kod kojih se akumulirala velika napetost. Ti posebni metalni alati vrhunski su proizvod jedne strane tvrtke i pomažu nam da iz mišića „istjeramo“ staru, nataloženu krv i kisik, što, dakako, oslobađa prostor za akumuliranje novih količina svježe krvi i kisika i mišićima pruža elastičnost i osjećaj opuštenosti, pojašnjava Mario.

-Bolno jest, ali je efikasno. Masaža je namijenjena opuštanju. Povećava se razina kisika u krvi, a mišići se oslobađaju toksina i otpadnih tvari i već je jedna seansa dovoljna da se postigne cilj–uravnoteženja tijela i uma, što rezultira smanjenom razinom napetosti i poboljšanjem općeg raspoloženja. Masaža pomaže u smanjenju stresa, snižava krvni tlak, potiče cirkulaciju, a djeluje i na smanjenje anksioznosti i depresije. Događalo mi se da su osobe nakon masaže zaplakale, oslobođene tenzija i osjećaja tereta na ključnim dijelovima tijela-vratu i ramenima, i to mi je najbolje svjedočanstvo da radim dobro i kvalitetno.

Što i kako dalje?

Pa sljedeća stepenica koju želim svladati i usavršiti je refleksologija stopala. Već je odavna poznato da svaki organ ima svoju točku na stopalu i da se pravilnim tretmanom tih točaka može postići poboljšanje stanja u organizmu. Time ću postići još širi krug potencijalnih klijenata, a pretpostavka je da tada neću moći sam sve obavljati pa ću zaposliti i svog pet minuta mlađeg brata blizanca koji je prolazio iste edukacije, radio u istim welnes centrima, a i sada trenutačno još uvijek radi u Austriji. Uvjeren sam da bismo postali savršeni tandem i bili uspješni u poslu kojeg volimo i dobro radimo, na zadovoljstvo više tisuća klijenata koje smo do sada tretirali.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It