MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

IGRICA- igraonica na selu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

NOVAKI Odnedavno u Novakima djeluje igraonica koju je pokrenula Danijela Bošnjak, mlada žena, poduzetnica s dobrim idejama, koje je uspješno pretočila u izazovnom mjesto zabava I igre za najmlađe.

Sve više mladih obitelji naseljava bizovačko područje, na čijem se uređenju mnogo radilo posljednjih nekoliko godina, te ono tako postaje općina sve privlačnija za život i odrastanje djece.

Odnedavno su sela osim cestom povezana i pješačko – biciklističkim stazama. Sve nam je dostupnije. Nije nužno više imati na raspolaganju automobil da bi s djetetom iz Samatovaca došao na sladoled u Bizovac. Trgovine i ugostiteljski objekti nadomak su ruke.

Međutim, ono što našem kraju nedostaje, mjesto je gdje se naši najmlađi mogu zabaviti i družiti, neovisno o vremenskim uvjetima.

Kao i u ostatku zemlje, na području Valpovštine prisutan je i problem manjka slobodnih mjesta u vrtićima.

Zato postoji velika potreba za mjestima gdje se djeca mogu zabaviti i družiti s vršnjacima.

Iz roditeljske perspektive, javlja se i potreba da ponekad da brigu o djetetu na sat ili dva prepustimo nekome dok obavljajamo svoje obveze, idemo u kupovinu ili jednostavno želimo slobodnih sat vremena da u miru popijemo kavu.

Sve je veća potreba i za rođendaonicama na području bizovačke i petrijevačke općine, što sam također iskusila na svom primjeru. Moje mlađe dijete ima rođendan u studenome, kada nam zbog hladnog vremena ništa ne znači niti kuća niti dvorište koje imamo  - zato nerijetko proslavu jednog rođendana dijelimo na dva dana, kako bismo osigurali prostor i za djecu i za odrasle. Takva kućna organizacija izuzetno je vremenski I financijski zahtijevna.

Mnogo su praktičnije popularne organizirane proslave u rođendaonicama, međutim tu se za mještane seoskih općina javlja  problem udaljenosti do najbliže igraonice i rođendaonice. Najbliže se nalaze u gradovima te do njih treba voziti djecu 15-25 km, što stvara dodatne troškove.

         Danijela Bošnjak

 Kao roditelj dvoje djece školskog uzrasta, u nedostatku zabavnih sadržaja na našem području, više puta samoinicijativno sam pokrenula i organizirala različite zabave i aktivnosti za djecu (zabave povodom maskenbala, grupna izrada keksa i dekoracija za školske projekte i sl.)

Svoje slobodno vrijeme godinama odvajam za rad s djecom u nekoliko udruga, a kao članica Udruge žena Samatovci također sam sudjelovala u organizaciji i provedbi raznih projekata, s naglaskom na projekte sa sadržajima za djecu.

15 godina bila sam zaposlena u telekomunikacijama, gdje sam dulje od 4 godine radila na mjestu voditeljice tima u odjelu za odnose s korisnicima te između ostalog bila uspješna u formiranju novog tima, održavanju dobrih međuljudskih odnosa, discipline i poticanju pozitivnog načina razmišljanja.

Spletom svih tih okolnosti, došla sam na ideju da pokrenem vlastiti posao, koji bi bio logičan slijed radnog iskustva koje sam stekla u vođenju tima, mojih interesa i hobija u organizaciji aktivnosti za djecu, te potrebe za djelatnostima zabave i rekreakcije za djecu na području moje općine.

Prvi logični korak bio je razgovor s načelnikom Općine Bizovac, koji je potvrdio potrebu za takvom vrstom djelatnosti, te me podržao u poslovnoj ideji.

U suradnji s načelnikom Srećkom Vukovićem, djelatnost sam pokrenula u poslovnom prostoru u dijelu zgrade društvenog doma u Novakima Bizovačkim, nadomak svima poznatim Bizovačkim toplicama.

U Igrici se djeci nude sadržaji zabavnog tipa koji se mogu svrstati u 4 osnovne kategorije -Dnevna igraonica, Rođendani, Projekcije filmova i crtanih filmova,Tematske večeri

Roditelji mogu svakodnevno svoju djecu dovesti u dnevnu igraonicu, a dok čekaju dijete, mogu se osvježiti kavom ili sokovima u prostoru za roditelje.

Stalni, fiksirani sadržaji u igraonici prilogođeni su nestrukturiranoj igri, a istovremeno raznoliki, kako bi dijete imalo mogućnost odabrati vrstu igre i zabave prema svojim individualnim preferencijama:

  • Napuhanac - djeci omiljena aktivnost kod nas je dostupna neovisno o vremenskim uvjetima
  • Razne društvene igre i igračke, mala knjižnica i crtaonica s priborom za crtanje
  • Projektor - sredstvo pomoću kojega se Igrica transformira u kino ili plesni podij

Jedna večer u tjednu rezervirana je za projekciju filma ili crtanog filma, a uključuje grickalice i sok za svako dijete.

Uskoro krećemo i s tematskim večerima gdje će se održavati: turniri u društvenim igrama, večeri zumbe, zabavni kvizovi, razne kreativne radionice.

Osim nestrukturirane igre u igraonicama, postoji sve veća potreba za organiziranim dječjim rođendanskim proslavama. Zato Igrica nudi i dječje rođendanske zabave u prostoru igraonice.

Djeca će uz redovne sadržaje igraonice, u rođendanskoj zabavi imati uključenu animaciju tijekom 2 h, osmišljen redoslijed igara i aktivnosti, glazbu po želji slavljenika, plesni kutak, prigodne grickalice i sokove, te digitalne fotografije.

U suradnji sa specijaliziranim obrtima, željama slavljenika i roditelja moguće je proširiti rođendanski paket s tortom I kolačima, prigodnim paketićima za uzvanike, tematskim dekoracijama po želji slavljenika, i sl.

Da bi zabava bila bezbrižna, pod u igraonici potpuno je obložen kvalitetnim strunjačama pa roditelji u miru mogu obavljati svoje obveze ili jednostavno u našem prostoru za roditelje popiti svoju zasluženu kavu dok se dijete zabavlja s nama.

Sada kada imate dovoljno razloga da svratite u Novake, što još reći nego- vidimo se u Igrici!

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu