MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PLANINARI BELIŠĆA: Siječanj bogat aktivnostima

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Belišćanski su planinari, dostojno tradiciji, u novu godinu krenuli puni entuzijazma.

Prvi izlet bio je 8. siječnja na  naš Belišćanski podravski pješački put (BPPP), a odazvalo dvadeset planinara. Dobro iskorišten lijep dan, ugodna šetnja uz rijeku Dravu i druženje na našem odmorištu.

Drugi izlet bio je dvodnevni  u Mursko Središće na Vincekovo 21.- 22. siječnja. Na proslavu Sv. Vinka odazvalo se šest naših planinara. Dočekao ih bijeli prekrivač, hodanje po bregima od kleti do kleti uz vino i ugodno druženje planinara.

Treći izlet je u Gazije na Krndiji „ZADNJA PRVOGA“ 29. siječnja. Pristigli su planinari iz devet Slavonskih  društava i okupilo se oko devedeset planinara, a iz našeg društva pristiglo je dvanaest planinara. Domaćin je predvidio dvije staze : prva je preko Pjeskova , a druga je dio staze Dida Račkog do Kvržice i Vreletine.

Na Krndiji nas je dočekala zimska idila, sve oko nas bijelo, na stablima inje i ugodno za hodanje. Mi smo svi išli stazu preko Pjeskova dio ide cestom pa polako uzbrdo preko „krepane kobile“ te  preko „čistog brda“ sa kojeg je posječeno sve drveće.  Na vrhu Pjeskova  susreli smo grupu od petnaestak hodača iz Požege i Broda koji hodaju  iz Kutjeva prema Gazijama.

Na odmoru ispod Pjeskova kod lovačke čeke u susret nam stiže dio planinara iz HPD „Bršljan Jankovca“ koji hodaju iz Kutjeva.  Put nastavljamo šumskim putem prema Kamenolomu „Jovac“ i stižemo u Gazije cestom uz potok „Babina voda“. Druženje nastavljamo uz pripremu ručka uz vatru ispod nadstrešnice u „Tivanovu“. Mi odlazimo kod susjeda u vikendicu kod našeg planinara Tome i gosti nas toplom juhom što je skuhala njegova vrijedna sestra….i da ne nabrajam…puno toga nam je priredila i ponudila. Nakon druženja pozdravljamo se sa našim domaćinima i odlazimo doma.

Tekst : Mila Andrić

Slike: sudionici izleta

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It