MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Veliki skup planinara u Belišću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Hrvatsko planinarsko društvo Belišće, u subotu, kako je i najavljeno, organiziralo je veliki skup planinara "Belišćanski podravski pješački put"  u prostoru Kajak kluba Belišće.

 

Prognoza vremena nije bila obećavajuća, što se i pokazalo. Međutim, rosulja i prohladno vrijeme nisu zaustavili planinare. Na ovogodišnji šesti skup odazvao se najveći broj učesnika do sada - 280 evidentiranih, a bilo je i kasnijih dolazaka, pa se procjenjuje da se pozivu domaćina odazvalo oko 300 sudionik.

Bili su tu planinari iz Bjelovara, Virovitice, Požege, Osijeka, Đurđenovca, Kutjeva, Našica, Feričanaca, Đakova, Orahovice, članovi HGSS-a stanica Osijek, Izviđači "Jovalius" Valpovo i mladi volonteri Crveng križa iz Valpova. Tradicionalni gosti iz BIH također su se odazvali u velikom broju - njih 81 iz planinarskih društava: Sarajeva, Zenice, Tuzle, Kiseljaka, te Stanice GSS-a Goražde.

Okupljanje je počelo u 8 do 9 sati. Skup je pozdravio ispred domaćina predsjednik Družtva Zdenko Kovač i dogradonačelnik grada Belišća Domagoj Varžić.

Bez podrške grada Belišća, uspješan rad ovog Društva, a i održavanje ovakvog skupa nebi bilo moguće, pa smo na tome zahvalni. Za održavanje skupa u atraktivno lijepom prostoru možemo zahvaliti Kajak klubu Belišće. Isto tako svake godine CK Valpovo nam ustupi na korištenje veliki šator, a ovaj put nam je dobro došao, pa smo  i njima zahvalni.

Tridesetak članova i članica Društva bili su uključeni u pripreme i organizaciju skupa i dali su maksimum. sve je besprijekorno odrađeno i od sudionika smo dobili pohvale uz obećanja za ponovni dolazak. Iako ovdje nema planina, svi su očarani ljepotom i čistoćom ovog krajolika i staze.

Nakon pića dobrodošlice, čaja i kave, te skromne zakuske (pecivo, kruh s masti, paprikom i pekmezom) u 9,30 krenulo se na staze uz pratnju naših vodića i HGSS-a stanica Osijek. Kraćom stazom kretalo se oko tri sata, a duljom 6 sati. Po povratku za goste smo priredili planinarski grah, osvježavajuća pića i već poznate kolače naših članica. Vrijeme se poboljšalo, nastupila je glazba i druženje se nastavilo uz pjesmu i ples kako to samo planinari znaju izvesti.Veselica je trajala do večernjih sati.

Goste iz BIH koji su ostali na noćenju, jedna ekipa naših planinara u nedjelju ujutro je povela u razgledanje Valpovačkog parka i Dvorca. Usput su posjetili jedan slavonski salaš.

U Osijeku su posjetili Tvrđu i uputili se do Kopačkog rita. Gosti su oduševljeni pohodom i izletom, na čemu su se zahvalili i u poslijepodnevnim satima nastavili put kućama.

Drugi dio ekipe je uredio i očistio prostor u kojem se odvijao skup i nakon analize i sređivanja utisaka, obzirom da je sve odrađeno uspješno - zadovoljno isplaniran je izlet za slijedeći vikend Medvednica i pohod "Proljeće na Bilogori".

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu