MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dan hrvatskih planinara na Psunju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE Belišćanski planinari sudjelovali su na tradicionalnom susretu "Dani hrvatskih planinara" na izletištu Omanovac na Psunju.

 

Manifestacija se održavala od 24. do 26. Lipnja. Organizator i domaćin je bio PD "Psunj" Pakrac, a pokrovitelji Hrvatski planinarski savez, Slavonski planinarski savez, Grad Pakrac i druge institucije grada Pakraca.

-Naše društvo se priključilo u subotu 25.lipnja i pridružilo skupu od oko 500 planinara iz više od 50 planinarskih društava iz cijele Hrvatske, a sreli smo i prijatelje planinare iz BIH. Predviđen je bogat program za sva tri dana, a oni koji su došli prije, imali su priliku noćiti u lijepo uređenom domu, te u šatorima oko njega.

Ovom prigodom obilježava se i 20 godina obnove doma, te završno obilježavanje 120 godina organiziranog planinarenja u Slavoniji.

Dvanaest naših članova u ranim jutarnjim satima se uputilo na skup. Već je jutro najavljivalo sunčan i vruć ljetni dan. Od predviđene tri staze: najteža 6 sati, srednje teška 4 sata i lakša 2,5 sata hoda, mi smo se rasporedili na zadnje dvije, a neki su ostali uživati u okolišu doma. Sunce je sve jače grijalo i postalo je sparno, pa je trebalo više nego inače fizičke spremnosti za savladati ove inače zahtjevne staze. Prelijepa šuma pružala nam je hlad i praćeni veselim cvrkutom ptica izvršili smo planirani zadatak. Sretali smo se s puno planinarskih prijatelja iz raznih krajeva Hrvatske s kojima smo pohodili razne destinacije i uživali u druženju. S vrha izletišta ispred doma Omanovac pruža se prelijep pogled na Psunj i dalje, te na grad Pakrac. Nakon povratka sa staza za sve sudionike domaćin je pripremio planinarski grah, a bilo je i svih vrsta osvježavajućih pića.

U 17 sati je počela svečanost otvaranja "Dana hrvatskih planinara" i prigodni program. Predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza prof.dr.sc. Miroslav Kraljević je pozdravio skup i proglasio otvorenim.

Također su se obratili i predstavnici Grada Pakraca, a svim društvima su uručene zahvalnice. Posebno priznanje dodijeljeno je najstarijim aktivnim planinarima u Hrvatskoj: Fridi iz Pakraca, 80 godina i Branku Blaževiću, 96 godina, iz Mrkoplja. Brane je sve oduševio kada je hitro pretrčao desetak metara od šatora do pozornice i lijepim riječima se obratio skupu. Program je nastavljen nastupom folklorne grupe domaćina i uz glazbu.

Mi smo krenuli kućama kako bismo stigli na prijenos utakmice naših Vatrenih. Kod Požege su nas dočekali crni oblaci i jaka kiša nas je pratila do poslije Našica. Ugodnog raspoloženja kao i uvijek u večernjim satima stigli smo kućama.

U nedjelju nismo išli na nastavak svečanosti, jer smo u sklopu manifestacije "Ljeto valpovačko" i ove godine postavili zanimljivu planinarsku izložbu u prostoriji Dvorca Prandau - Norman, kod koje smo imali ogranizirano dežurstvo. Izložba je vrlo lijepo popraćena, a što je još važnije, neki posjetitelji će nam se priključiti kao članovi.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu