MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Započeo projekt „Društveni centar u Valpovu“

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/ZAGREB Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, u petak je u Zagrebu prisustvovao potpisivanju ugovora za projekt „Društveni centar u Valpovu“, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Ugovor je potpisao Mislav Matišić, predsjednik udruge „Karašicka Republika“. U sklopu projekta planira se adaptacija i opremanje zgrade „starog sindikata“ koja će biti prenamijenjena u „Društveni centar Valpovo“ te zapošljavanje četiri osobe. Također, kroz projekt će se izraditi Program za mlade na području Grada Valpova, Program o pravima i zaštiti djece, Program o pravima osoba s invaliditetom, uspostavit će se volonterski centar te info centar za mlade. Društveni centar Valpovo bit će mjesto održavanja edukacija i seminara iz navedenih područja te savjetodavno mjesto za sve građane. Provođenjem projektnih aktivnosti ojačat će se stručni kapaciteti udruga civilnog društva s područja Grada Valpova koje sudjeluju kao dionici u ovom projektu.

Projekt je pripremio i prijavio Valpovački poduzetnički centar d.o.o. zajedno s Gradskom upravom Grada Valpova, a vrijednost projekta je 1.854.987,23 HRK uz stopu financiranja od 100% i trajanje 24 mjeseca. Projekt je prijavljen na Javni poziv Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, a financiran je  iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Prijavitelj projekta je udruga Karašicka republika zajedno s  partnerima Gradom Valpovom, udrugom Društvo naša djeca Valpovo, Udrugom osoba s invaliditetom „MI“ Valpovo i Udrugom mladih „Revolucija“. Zajednička odrednica svim projektnim partnerima je poticanje građana na aktivno sudjelovanje u društvenim i kulturnim djelatnostima na razini lokalne zajednice. Osnovna ideja projekta je organizacijama civilnog društva osigurati adekvatan prostor u svrhu podupiranja i osiguravanja njihovog djelovanja kojima osnažuju resurse za ubrzavanje razvoja, ostvarivanje napretka, jačanje zajedništva i izgradnju uzajamnog povjerenja u lokalnoj zajednici. „Društveni centar Valpovo“ bit će mjesto  u kojem će se neprekidno odvijati brojne društvene aktivnosti prilagođene različitim interesima građana s ciljem otvaranja prostora za razvoj društveno-kulturnog života naše zajednice.

Današnjim danom, potpisivanjem ugovora, započinje ovaj hvale vrijedan projekt koji će unaprijediti društveni i kulturni život svih Valpovčana, zaključuje se u priopćenju Ureda gradonačelnika.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 587 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu