MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

SVJETSKA SKAUTSKA AKCIJA: „Jamboree On The Internet – JOTI 2020.“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Svjetski skautski pokret je 1995. godine, kada je po prvi puta krenula akcija Jamboree on the Internet ( JOTI ) pokazao svoju vitalnost i dinamičnost držeći korak sa dostupnom tehnologijom kada je dopunio svoju akciju „Jamboree on the Air (JOTA)“ koja je okupljala od 1957. godine skaute diljem svijeta putem radio valova, na novi medij komunikacije – INTERNET.

I valpovački izviđači su od devedesetih godina sudjelovali prvo na akciji JOTA, uglavnom uz pomoć belišćanskih radiomatera, pa potom od 1995. godine, uz radio valove, počinjemo i akciju na Internetu JOTI, prve godine na jednom računalu, a potom svake godine na poneko računalo više.  Nakon desetak godina prestajemo sa težim i sporijim komuniciranjem putem radio valova  i ostajemo samo na JOTI, - Internetu. Takav tijek našeg sudjelovanja na akciji JOTI ne bi bio moguć bez našeg dugogodišnjeg partnera u provedbi ove akcije: Zajednica tehničke kulture Valpovo- Belišće ustupa nam svoj prostor i računala s kojih se možemo umrežiti i istovremeno ostvarivati i do dvadeset veza i kontakata sa skautima širom svijeta.

Doista smo im zahvalni na tome, pa se nadamo ne samo nastavku ovakve suradnje nego i proširenju, posebno s toga što je dio naših članova ujedno aktivno i u Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Ponosni smo na činjenicu da smo aktivno sudjelovali na svakoj od akcija Jamboree on the Internet (JOTI) od njenih početaka 1995. godine do ovogodišnje 26. po redu. Akcija je rasla kako u svijetu, tako i kod nas u Valpovu, i po broju sudionika i po aktivnostima koje se u akciji ostvaruju. Naime na ovoj najvećoj svjetskoj skautskoj akciji sudjelovalo je preko 4 miliona skauta iz 180 zemalja svijeta, povezani internetom i članstvom u skautima/ izviđačima. Osim stjecanja praktičnih vještina kao što je povezivanje i dopisivanje ( chat) putem interneta, izviđači razvijaju ovom akcijom i komunikacijske vještine i praktične izazove koje je Svjetska skautska organizacija postavila pred sudionike.

Akcija su uvijek održava tijekom trećeg vikenda u listopadu, a ovaj puta je bila posebno zabavna i atraktivna našim najmlađim članovima iz družine poletaraca "Petar Pan" koji tek drugi puta sudjeluju na JOTI pa već stječu izviđačke prijatelje među vršnjacima iz Hrvatske i svijeta.

 

Darko Tivanovac, predsjednik OI „Iovallios“

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1476 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!