MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Obnova kurije jača razvojne potencijale općine Bizovac

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC  "Čuvarica baštine u srcu Bizovca" naziv je trenutačno najvećeg EU projekta u općini Bizovac, a odnosi se na obnovu i uređenje kurije Normann-Prandau, zaštićenog kulturnog dobra.

Uvodna konferencija projekta održana je jučer u prostorima Edukativnog centra u Bizovcu, uz strogo poštovanje svih propisanih epidemioloških uvjeta.

Na konferenciji je govorio načelnik općine Bizovac Srećko Vuković, koji je, predstavljajući projekt, izrazio nadu kako će njegov završetak, za tri godine, biti u mnogo boljim okolnostima nego što su današnje i da će pridonijeti ne samo ljepšem izgledu bizovačkog središta nego i obogaćivanju postojećih sadržaja na području općine s obzirom na to da će ta "stara dama" imati iznimno moderan i u isto vrijeme vrlo funkcionalan interijer, kakav ta sredina odavno priželjkuje.

Sredinom lipnja ove godine na prigodnoj svečanosti u vijećnici Osječko-baranjske županije Općini Bizovac uručen je ugovor o financiranju projekta nepovratnim sredstvima EU-a. Načelnik Vuković potpisao je tada ugovor u okviru poziva ITU Urbane aglomeracije Osijek, u iznosu od 2.550.000 kuna, za projekt "Čuvarica baštine u srcu Bizovca". Od potpisivanja ugovora o sufinanciranju do danas obavljene su opsežne tehničke pripreme za početak građevinskih radova.

- Ovim projektom predviđena je obnova i opremanje kurije Normann-Prandau Ehrenfels s ciljem stvaranja intergriranog kulturno-turističkog proizvoda, odnosno prostora za prezentaciju i interpretaciju kulturne baštine općine Bizovac. Općina će provedbom ovog trogodišnjeg projekta osnažiti kulturni i turistički potencijal i atraktivnost općine - naglasio je načelnik Vuković.

Valja istaknuti da će provedba projekta "Čuvarica baštine" generirati i nova radna mjesta, revitalizirati uže središte općine, a osiguravanjem primjerene infrastrukture za organiziranje i provođenje različitih turističkih, kulturnih, edukativnih i društvenih aktivnosti potaknuti dodatnu turističku potražnju i potrošnju.
Projektom je predviđeno proširenje turističke, kulturne i društvene ponude, kao i kreiranje triju novih kulturnih, obrazovnih i interpretativnih programa te pet novih turističkih sadržaja. Proširenje turističke ponude izravno će povećati i broj posjetitelja, produžiti turističku sezonu te poboljšati turističke rezultate općine Bizovac, a sinergija turizma i lokalnih sustava proizvodnje potaknut će razvoj cjelokupne gospodarske i društvene aktivnosti te podizanje socijalne kohezije na području općine, očekuju pokretači tog velikog projekta.

Lidija Aničić

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 591 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu