MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Grad Valpovo nastavlja sa dodjelom učeničkih stipendija unatoč opstrukcijama predstavnika HDZ-a

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Krajem protekle godine, a nakon provedenog cjelokupnog postupka javnog natječaja, gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, potpisao je ugovore o dodjeli učeničkih stipendija Grada Valpova za školsku godinu 2020./2021. s ukupno dvadeset i osam (28) učenika koji imaju prebivalište na području grada Valpova te njihovim zakonskim zastupnicima, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Sukladno potpisanim ugovorima, svi stipendisti ostvarili su pravo na novčanu naknadu u iznosu od 400,00 kn mjesečno za deset mjeseci u godini. Za navedenu namjenu Grad Valpovo je osigurao sredstva u ukupnom iznosu od 112.000,00 kn.

Za podsjetiti je da je dolaskom Matka Šutala na mjesto Gradonačelnika Grada Valpova, po prvi puta u povijesti Valpova uvedena nova mjera demografske politike, odnosno dodjela stipendija učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području našeg Grada.

Navedena mjera tijekom protekle dvije godine pokazala se vrlo uspješnom i hvalevrijednom, putem koje je ukupno četrdeset i pet (45) učenika srednjih škola, ostvarilo pravo na dodjelu učeničkih stipendija u ukupnom iznosu od 4.000,00 kn godišnje. Za navedenu namjenu iz gradskog proračuna do ove godine izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 180.000,00 kn.

Ponukani iskustvom iz proteklih godina te sagledavajući svakodnevne potrebe naših mještana, gradonačelnik Šutalo je u listopadu protekle godine donio novi Pravilnik o dodjeli učeničkih stipendija Grada Valpova, temeljem kojeg je omogućena dodjela učeničkih stipendija u dvije kategorije i to kategoriji Nadareni učenici i kategoriji Učenici u potrebi (socijalni status).

Kako se navodi u priopćenju, prilikom samog potpisivanja ugovora, Gradonačelnik je čestitao svim učenicima koji su ostvarili pravo na učeničku stipendiju za ovu školsku godinu. Ujedno je napomenuo da će učiniti maksimalne napore, bez obzira na pokušaje opstrukcije od strane predstavnika HDZ-a Valpova, da se učeničke stipendije isplate svim učenicima koji imaju zaključene ugovore te ukoliko bude i financijske mogućnosti da se iznos mjesečne stipendije povisi.

Napomena: Fotografije su prošlogodišnje, jer, s obzirom na epidemiološku situaciju, nije bilo zajedničkih fotografiranja.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 589 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu