MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Pitka povijest svijeta

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Jučer je u konferencijskoj dvorani „Društvenog centra Valpovo“ održano predavanje „Pitka povijest svijeta - Povijest svijeta od piva i vina, preko kave i čaja do vode kao pića 21. stoljeća“.

U uvjetima poštivanja epidemioloških mjera, uz ograničeni broj posjetitelja, voditelj društvenog centra Ivan Grgić pozdravio je nazočne te ih prepustio putovanju kroz povijest pod vodstvom predavača dr.sc. Dinka Župana.  

-Periodizaciju svjetske povijesti možemo odrediti kroz zastupljenost određenih pića u različitim civilizacijskim procesima od Starog vijeka gdje se prvi puta pojavljuju zapisi o pivu, vinu i čaju, preko Srednjeg vijeka gdje na Arapskom poluotoku počinje običaj ispijanja kave pa sve do suvremenog doba gdje se sredinom 17. stoljeća počinje proizvoditi rum, rekao je između ostaloga.

Coca-Cola i voda najnovija pića u suvremenoj povijesti su obilježila našu civilizaciju, a zanimljiv je podatak da je samo 1% vode na našoj planeti pitko, što dovoljno govori koliko je voda važan resurs današnjice.

Čovjekova neprekidna potreba za tekućinom uvjetovala je i brojne povijesne procese te su pića ponekad bila ključna varijabla koja je određivala tijek važnih povijesnih događaja sve do današnjih dana.

Društveni centar Valpovo, unatoč situaciji sa koronavirusom, uspijeva provoditi projektne aktivnost pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Sve informacije o Društvenom centru Valpovo možete pronaći na web stranici www.drustvenicentarvalpovo.eu , a sve informacije o održavanju aktivnosti na istoj stranici u rubrici Kalendar događanja.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka Republika u suradnji s partnerima: Udruga ”Mi”, Udruga ”Revolucija”, Društvo Naša djeca grada Valpova i Grad Valpovo.

Projekt UP.04.2.1.07.0081 Društveni centar Valpovo sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Veliki učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. uz intenzitet potpore iz Europskog socijalnog fonda 85% i Državnog proračuna Republike Hrvatske od 15%. Za provedbu projekta u razdoblju od 29.05.2020. do 29.05.22. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 601 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!