MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dr. Dinko Burić u pohodu na treći gradonačelnički mandat

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Uz slogan "Imamo cilj, znamo put",  danas je službeno predstavljen dr. Dinko Burić, kandidat grupe birača za gradonačelnika Grada Belišća i nositelja kandidacijske liste grupe birača za Gradsko vijeće grada Belišća.

Uz Dinka Burića, dosadašnjeg gradonačelnika Belišća u dva mandata, bili su njegovi najbliži suradnici, zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić te predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko, s kojima je najavljena daljnja suradnja.

-Na svemu onome što smo radili u ovome mandatu, temeljili smo našu odluku da se kandidiramo i za naredni mandat, smatrajući da nam sav trud koji smo uložili i sve što smo zajednički napravili - kako izvršna vlast tako i Gradsko vijeće u prethodnom mandatu - daje za pravo nadati se ponovnom povjerenju naših sugrađanki i sugrađana. Vjerujem da oni i sami prepoznaju da se nismo štedjeli, da smo se u potpunosti davali brojnim projektima, govori nezavisni kandidat za gradonačelnika Belišća Dinko Burić, dodajući kako se nada da je to prepoznato i kako vjeruje da će tako i biti i upravo zbog toga izlazi ponovno pred naše sugrađane na predstojećim izborima.

O planovima i onome što će raditi u narednom mandatu od 2021. do 2025. godine, poručuje kako će nastaviti sve ono što su radili do sada.

-S naglaskom prije svega na razvoj gospodarstva, te daljnji razvoj socijalno – demografskih mjera, po čemu smo napravili značajan iskorak znatno šire od naše lokalne zajednice. Maksimalno ćemo koristiti mogućnosti koje daju bespovratna sredstva iz fondova EU, poticat ćemo razvoj sporta, turizma i kulture, kao što je to bilo i do sada. Još snažnije ćemo voditi računa o ravnomjernom razvoju svih osam  prigradskih naselja Grada Belišća, naglasio je Burić.

-Ma kako malo ili veliko bilo, u njemu žive ljudi koji imaju pravo znati da gradska vlast vodi računa o svima jednako. Poseban naglasak će i dalje biti na poštovanju čovjeka kao čovjeka, kaže Burić, dodajući kako je uvijek potrebno odati ljudsko poštovanje svakoj sugrađanki i sugrađaninu, s iznimnim vrednovanjem činjenice da u Belišću žive pripadnici 22 nacionalne skupine

Na konferenciji za medije je o suradnji i projektima, ali i planovima govorila Ljerka Vučković, dosadašnja zamjenica gradonačelnika, koju je ovom prilikom Dinko Burić predstavio kao svoju buduću zamjenicu u mandatnom razdoblju od 2021. - 2025. godine.

-Četiri godine koje su iza nas su bile izazovne, bile su pune projekata i aktivnosti, a kada na čelu grada imate čovjeka koji ulaže jako puno truda i energije – on onda sve oko sebe potakne da budu takvi, rekla je Ljerka Vučković, zahvalivši se svim dosadašnjim kolegama, prije svega zamjeniku gradonačelnika Domagoju Varžiću, ali i cijelom Gradskom vijeću na čelu s Dariom Fletkom, ali i svim drugim suradnicima u Gradskoj upravi, Lokalnoj razvojnoj agenciji i drugim tvrtkama i institucijama Grada Belišća.

-Imali smo priliku realizirati jako puno projekata, većinu od njih sufinanciranu sredstvima EU, a to će nam biti cilj i u budućnosti, kaže kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, naglašavajući da su mnogi projekti u tijeku, mnogi se planiraju te da na taj način gledaju u budućnost u kojoj će EU pomoću u daljnjem razvoju standarda života na području Belišća i prigradskih naselja.

Dario Fletko, dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća, podsjetio je da je u četverogodišnjem mandatu održano 49 sjednica belišćanskog vijeća, odnosno više nego jedna mjesečno.

-Želimo nastaviti raditi u jednakom tempu za boljitak građana grada Belišća i svih prigradskih naselja. Naša kandidacijska lista je u proteklom mandatu imala predstavnike svih prigradskih naselja u Gradskom vijeću grada Belišća, što je izuzetno važna poruka svim sugrađanima iz naših sela, da mislimo na njih i da su nam jednako važni kao i sam grad Belišće, poručio je Fletko.

Prema izmjenama zakona, belišćanski gradonačelnik više neće imati dva zamjenika, no dosadašnji zamjenik Domagoj Varžić, ostaje među najbližim suradnicima Dinka Burića.

-Bila mi je čast biti na usluzi našim sugrađanima u proteklih osam godina, a zahvaljujem se i gradonačelniku Dinku Buriću i kolegici Ljerki, kao najbližim suradnicima. Radili smo najbolje što smo mogli i znali, no onaj tko radi – taj i griješi, te se ispričavam ukoliko sam nekoga nenamjerno povrijedio, rekao je Varžić, naglašavajući sve projekte koji su odrađeni sferi gospodarstva, kulture, sporta, socijale…

-Upravo svi ti projekti koji su realizirani, koji su trenutno u realizaciji ili će biti u budućnosti, nama su zalog za budućnost i na račun toga se nadamo povjerenju naših sugrađana i za treći mandat, poručio je Varžić.

Dakle, kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Belišća predstavljen je Dinko Burić, kojem i dalje uz bok stoji njegova zamjenica Ljerka Vučković. Na listi za Gradsko vijeće grada Belišća je 15 kandidata, uz Dinka Burića, tu su Domagoj Varžić, Dario Fletko, Bojan Vuksanić, Milan Zamaklar, Milan Strahinec, Ivana Petrović, Mario Balog, Josipa Blažević, Igor Paloh, Luka Jerković, Lara Vidaković, Eva Habus, Barabara Potočki i Sanja Balentić. Na kandidacijskoj listi za belišćansko gradsko vijeće, kojoj je nositelj Dinko Burić, nalazi se 6 žena i 9 muškaraca; 9 kandidata je iz prigradskih naselja (po jedan iz svakog, osim Bistrinaca, odakle su dva kandidata), a iz samog Belišća je 6 kandidata. Njih 9 je mlađe od 40, dok ih je 6 starijih od 40 godina. 

 

Komentari   

0 #1 Pavo Mikekić 2021-04-24 14:56
Sretno!
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1450 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu