MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Predstavljen projekt Proactiva

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Danas je, uz sve propisane epidemiološke mjere održana početna konferencja Projekta Proactiva-lokalna inicijativa za zapošljavanje na području Valpovštine.

Ovaj projekt za koji je ugovor potpisan još u ožujku 2019. godine vrijedan je 986.396,61 kn, a s njegovim je provođenjem uslijed pandemije bilo velikih poteškoća zbog ograničenja okupljanja većeg broja sudionika na radionicama i edukaciji.

Budući da je projekt pripremljen još 2017. godine partneri na projektu Grada Valpova su LRA Valpovo-Petrijevci d.o.o., HF Belišće d.o.o., TEO-Belišće d.o.o., Srednja škola Valpovo te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Na danas održanoj početnoj konferencji projekt je predstavio Marko Barišić, voditelj rojekta uime Valpovačkog poduzetničkog centra, koji nastavlja provedbu nakon likvidacije LRA Valpovo-Petrijevci i najavio nastavak već zapoečtih aktivnosti na provođenju projekta 3. svibnja ove godine.

U sklopu projekta, između ostalog, predviđena je provedba programa osposobljavanja za rukovatelja/icu CNC strojem, programa osposobljavanja za poslove izrade razvodnih elektroormara, osposobljavanja za web dizajnere te radionice za informatičko opismenjavanje.

Pozdravljajući sudionike konferencje i predstavnike partnera u provođenju projekta gradonačelnik Matko Šutalo izrazio je zadovoljstvo provođenjem ovog projekta koji se uklapa u ukupna nastojanja Gradske uprave da se na području grada poveća zapošljivost te drugim mjerama demografske politike stvore uvjeti za zaustavljanje negativnih procesa odlaska na druga područja u potrazi za egzistencijom. Posebno ga raduje velik odziv mladih za ponuđene oblike edukacije što daje naslutiti da će imati veće kompetencije na tržištu rada.

Kroz projekt će se povećati zapošljivost ukupno 61 osobe, jer će se za poslove CNC operatera osposobiti 24 osobe, program osposobljavanja za web dizajnera će proći 15 osoba, a dok će najmanje 10 osoba završiti tečaj informatičkog opismenjavanja, razvit će se i verificirani kurikulum za program stručnog osposobljavanja za elektromontere, na kojemu će biti 12 polaznika. Radionice i osposobljavanja besplatni su za sve sudionike. 

U svemu tome, razina zapošljivosti će se povećati i za 260 učenika s područja Valpovštine, što će se postići informativnim aktivnostima o potrebama tržišta rada i prednostima upisa u tehnička i IT zanimanja, čime će se srednjoškolce i osnovnoškolce potaknuti na donošenje kvalitetnije odluke o nastavku obrazovanja.

Naposljetku, kroz projekt će se pokrenuti i Klub za zapošljavanje kojemu će cilj biti usmjeravanje ranjivih skupina u traženju posla, savjetovanje o mogućnostima prekvalifikacije, pomoć pri prijavi za poslove, ali i mobilizacija lokalnih čimbenika kroz prepoznavanje potreba i potencijala. Projekt Proactiva će tako adekvatnim inicijativama odgovarati na potrebe tržišta rada, čime će se dugoročno osigurati povećanje zapošljivosti na području Valpovštine.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 893 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu