MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Puštanjem u rad Tlačne stanice u Gatu Veliškovci, Gat i Tiborjanci dobivaju priključak na kanalizaciju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

GAT  Jučer, u utorak 27. travnja 2021. godine održana je prigodna svečanost puštanja u rad Tlačne stanice 1 u Gatu.

Navedeni je projekt dio velikog projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće koji se trenutno provodi u gradovima Belišće i Valpovo, kao i na područjima općina Bizovac, Petrijevci i Koška.

Prigodnoj svečanosti, uz gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića, njegove zamjenike Ljerku Vučković i Domagoja Varžića te suradnike, prisustvovali su saborski zastupnik i izaslanik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Željko Kovačević, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, predstavnici investitora, izvođača radova, nadzora te javne uprave.

Prigodnim govorima okupljenima su se obratili načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i saborski zastupnik Goran Ivanović koji nisu krili zadovoljstvo učinjenim i međusobnom suradnjom na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini u cilju povećanja standarda života građana i zaštite okoliša.

Gradonačelnik grada Belišća izrazio je zadovoljstvo provedbom projekta i izgradnjom tlačne stanice u Gatu koja je od iznimne važnosti za Belišće i općinu Marijanci te njihove stanovnike, ujedno zahvalivši na odličnoj suradnji svih partnera na ovom projektu i cjelokupnom projektu FASEP u sklopu kojeg je i izgrađen ovaj objekt.

Izgradnjom tlačne stanice s pripadajućim tlačnim cjevovodom stanovnici prigradskih naselja grada Belišća, Veliškovci, Gat i Tiborjanci kao i stanovnici općine Marijanci u naseljima Marijanci i Kunišinci dobivaju dugoočekivani priključak na kanalizaciju u kućanstvima. Kanalizacija iz tih naselja prepumpavat će se do novootvorene tlačne stanice u Gatu, a odatle stanica prepumpava preko polja do uređaja u Belišću.

Ukupna vrijednost FASEP projekta iznosi 271.578.968 kuna, od čega 189.561.114 kuna dolazi iz Europskog kohezijskog fonda za razdoblje 2014. – 2020. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira projekt s 35.542.437 kuna, Hrvatske vode s 35.542.437, tvrtka Dvorac u iznosu od 7.449.186 te Hidrobel s 3.483.794 kune.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 864 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu