MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA:Jedinstveni oko svih predloženih tema

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Jučer je održana treća sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

Za tek nešto više od sat i pol apsolvirane su sve teme s dnevnog reda, a jednoglasno su prihvaćene gotovo sve predložene odluke.

Raspravi su prethodila pitanja vijećnika na aktualnom satu, a među njima je istaknuta potreba za ulaganjima u opremu Hrvatskog radija Valpovštine.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Galovca, gradonačelnik Matko Šutalo pojasnio je probleme s vlasničkom strukturom radija, odnosno odbijanjem pojedinih suvlasnika da sudjeluju u sufinanciranju djelovanja tog medija. Najavio je dalje nastojanje da Grad Valpovo, kao suvlasnik s najvećim udjelom, otkupi udjele suvlasnika koji ne žele participirati u sufinanciranju kao i ulaganje u nužnu opremu za djelovanje radija u visini od oko 70 tisuća kuna, do kraja ove godine.

Bez rasprave su usvojene i sve točke vezane za zaštitu i sigurnost građana i imovine - analiza stanja sustava zaštite i spašavanja, plan unapređenja zaštite od požara, plan razvoja sustava civilne zaštite, procjena rizika od velikih nesreća  te izvršenje plana djelovanja Grada Valpova u području prirodnih nepogoda.

Izvjestitelj o tim temama bio je Stjepan Koški, zapovjednik DVD Valpovo, koji je vijećnicima ukazao na sve aspekte djelovanja sustava i predstavio  aktualno stanje. Raduje činjenica da stanje u vatrogastvu kao ključnom dijelu sustava, zadovoljava kada je u pitanju ljudski potencijal - vatrogasaca ima dovoljno i primjereno su educirani za intervencije, ali  je zabrinjavajuća situacija s opremom.

Koški je tako naglasio da je vozilo s kojim devet vatrogasaca ide na intervenciju staro 41 godinu, a situacija nije ništa bolja ni s osobnom opremom, što je ilustrirao podatkom da se u nedavnom požaru čak trideset pari cipela jednostavno raspalo na nogama vatrogasaca od dotrajalosti i visokih temperatura.

Problem je dakako, novac, kao ograničavajući faktor funkcionalnosti sustava, što se, nažalost najviše odražava na stanje u vatrogastvu, tako da je najvažnija zadaća postići veća ulaganja društvene zajednice u opremanje vatrogasnih postrojbi.

Na sjednici je usvojena i odluka kojom se stvaraju preduvjeti da tvrtka koja na Kraljevcima gradi halu prodajnog centra poljoprivredne mehanizacije na parceli koju je otkupila od PPK Valpovo otkupi i susjednu parcelu u vlasništvu Grada Valpova.

Prema odluci vijećnika Josip Medved izabran je za kandidata za člana Nadzornog odbora Dvorca d.o.o., a Igor Uranjek, Ana Kovačević i Ivan Grgić članovi su Nadzornog odbora trgovačkog društva Valpovački poduzetnički centar d.o.o. Valpovo

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1278 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!