MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

BELIŠĆE I LOKALNA RAZVOJNA AGENCIJA: O EU projektima i CBC Clustersu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Lokalna razvojna agencija Grada Belišća organizirala je u prostoru hostela završnu konferenciju projekta Enabling Development of Sustainable Cross-Border Clusters.

Projekt (CBC Clusters), sufinanciran je novcem lnterreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020., a osim u fizičkom obliku organizirana je i u online formatu. U sklopu konferencije održani su i Dani otvorenih vrata EU projekata te su javnosti predstavljeni EU projekti Grada i njihov doprinos razvoju lokalne zajednice.

Na ovom su događaju bila i “otvorena vrata” LRA s informacijama o mogućim potporama za različite subjekte te prezentacija čak jedanaest EU projekata: Cycling Across Cultures, BICBC, ILPAN, R-SOL-E, Mobilnost u gradu Belišću, Izgradnja poduzetničke zone Kod pruge, Još jednom zaželi, Energetska obnova Dječjeg vrtića Maslačak, Izgradnja nerazvrstane ceste Bistrinci, List do lista, Industrijska baština Belišća, kao i Zelene staze Dunava i Drave.

Govoreći o upravo završenom projektu CBC Clusters, direktor LRA Grada Belišća Mario Marolin kazao je kako je riječ o prekograničnom projektu u kojem je sudjelovalo pet partnera i koji je uspješno odrađen s više od 100 poduzetnika, a edukacije su omogućile da gospodarstvenici koji djeluju na području gradova Belišća i Sombora dobiju nove inpute i mogućnosti u području razvoja papirne industrije, strojarstva i energetike.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković potvrdila je da se kroz projekte upravo Belišće isprofiliralo kao primjer dobre prakse korištenja fondova EU-a. “Kroz promotivne aktivnosti ovom prigodom smo govorili o naših 11 EU projekata od 2013. do danas. Htjeli smo da naši sugrađani dođu k nama, bolje se upoznaju s EU projektima i možda se pronađu u određenim mogućnostima koje se nude, jer će kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti i sljedeću financijsku perspektivu biti puno mogućnosti i za udruge i poslovne subjekte, kojima Grad i LRA stoje na raspolaganju”, poručila je zamjenica Vučković.

L.A.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1081 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!