MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

UZ DAN OPĆINE BIZOVAC:Svečana sjednica Općinskog vijeća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC  Sinoć je, pod predsjedanjem Nikole Lackovića, održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bizovac, kao središnja svečanost obilježavanja Dana Općine Bizovac.

Na svečanoj su sjednici, pored ostalih uzvanika, sudjelovali zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo i njegov zamjenik Marko Barišić, zamjenica gradonačelnika  Belišća Ljerka Vučković, potpredsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, načelnici prijateljskih općina te predstavnici gospodarskog, kulturnog i javnog života Općine Bizovac.

Sudionike je pozdravio načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, zahvalio se na sudjelovanju te se kratko osvrnuo na 29 godina postojanja općine i opsežan posao koji je učinjen na njezinom razvitku.

Pri tome se posebno zahvalio svojim prethodnicima te djelatnicima općinske uprave, članovima poglavarstava i općinskih vijeća u svim sazivima od vremena utemeljenja do današnjih dana.

U nastavku sjednice prikazan je dokumentarni film koji svjedoči o postignućima Općine Bizovac u protekle dvije godine, a po završetku je pozdravljen velikim pljeskom u znak odobravanja i podrške.

Kao središnja točka svečanosti, najistaknutijim pojedincima podijeljene su zahvalnice Općine Bizovac za ostvarena postignuća.

Za doprinos u razvoju protupožarne zaštite priznanje je dodijeljeno Rudolfu Kalkanu, a primio ga je njegov sin, Ivanu Bičaniću za humanost i 130 puta darovanu krv, Berislavu Brkiću za doprinos u razvoju Olimpijade starih športova Brođanci, Mariji Tukonić za unapređenje u radu s umirovljeničkom populacijom. Uime dobitnika priznanja zahvalio se Berislav Brkić i pri tome naglasio da svi dijele zadovoljstvo i ponos što su mogli sudjelovati u razvoju Općine Bizovac, svatko na svom području djelovanja, te da se nada da će tako nastaviti i generacije koje dolaze.

Brojnim čestitkama dobitnicima priznanja pridružili su se Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova, koji je i uime predstavnika susjednih gradova i općina čelništvu Općine Bizovac izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, uputio čestitke i nadanja da će se i u narednom razdoblju suradnja među jedinicama lokale samouprave razvijati kao i u dosadašnjem razdoblju. Naglasio je da će Općina Bizovac i ubuduće imati podršku Grada Valpova u svim zajedničkim projektima od interesa za razvoj Valpovštine.

Sudionicima i domaćinima obratio se i Josip Miletić, zamjenik župana Ivana Anušića te uz čestitke na postignućima pozvao na konstruktivnu suradnju u kreiranju uspješne budućnosti svih jedinica lokalne samouprave na području Županije, kao jamstvo ostvarenja zacrtanih ciljeva.

  

U sklopu proslave danas, u SC-u BSK s početkom u 17 sati, održat će se nogometna utakmica između Veterana BSK i selekcije PU osječko-baranjske. Dan kasnije u bizovačkom cafe-baru Narcis bit će otvorena izložba slika akademskog slikara Nedeljka Čubeka. Glumica Katarina Šestić će u ponedjeljak, 25. travnja, u Osnovnoj školi Bratoljuba Klaića održati kreativnu radionicu za učenike 5. razreda pod nazivom "Igranje poezije". Svoj susret umirovljenici Općine Bizovac održat će u četvrtak, 28. travnja, poslijepodne u prostorima Edukativnog centra Bizovac, a ovogodišnji program proslave zaključuje se u subotu, 30. travnja, na bizovačkom Bajeru revijalnom fišijadom u sklopu programa obilježavanja 40. godina SRD-a Bandar.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 637 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It