MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Predstavnici Volonterskih centara u Strasbourgu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Predstavnici devet volonterskih centara iz Belišća, Čakovca, Dubrovnika, Osijeka, Rijeke, Siska, Slavonskog Broda, Dubrovnika i Zagreba, boravili su u četverodnevnom posjetu Strasbourgu na poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule.

 

Susreli su se s alzaškim volonterskim udrugama s ciljem uspostavljanja međunarodne suradnje, kako bi se dao dodatan poticaj afirmaciji vrijednosti i prakse volontiranja u inozemstvu kao i u Hrvatskoj. Jedna od važnijih tema njihovog susreta bio je EVS (European Voluntary Service) - program  Europske komisije koji omogućava mladim volonterima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u nekoj drugoj zemlji, u periodu od 2 do 12 mjeseci.           

Svaki takav projekt ima tri partnera: volontera, organizaciju koja ga šalje i organizaciju koja mu je domaćin, a razgovaralo se upravo o iskustvima prihvata i slanja međunarodnih volontera te svim drugim detaljima ovog vrijednog iskustva, jednako korisnog za volontera i zajednicu.

„Volonterstvo je ključan element aktivnog građanstva koje je preduvjet onim društvenim promjenama u kojem pojedinci promišljaju probleme zajednice kojoj svjesno pripadaju“, poručio je zastupnik Picula, kojeg su volonteri informirali o svojim programima i planovima.

U sklopu radnog posjeta Strasbourgu, volonteri su se upoznali s radom Europskog parlamenta, prisustvovali posljednjem plenarnom zasjedanju u ovoj godini te tom prilikom bili na dodjeli nagrada LUX.

Iz Lokalnog volonterskog centra Zvono u Strasbourgu su bile Nada Velte, Maja Kučera, Tena Anić, Nevena Pavošević i Sanja Kurdija te su na sastanku s predstavnicima alzaških volonterskih udruga predstavile djelovanje našeg LVC-a i aktivnosti koje provodimo s volonterima.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 594 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu