MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Poznati laureati javnih priznanja Grada Valpova

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Sinoć je pod predsjedanjem Igora Uranjeka držana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

U sklopu priprema za predstojeću sjednicu povodom Dana grada, vijećnici su usvojili prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Valpova koja će im se uručiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 8. prosinca.

Plaketa „Grb Grada Valpova“ dodjeljuje se Miroslavu Štarglu zapovjedniku 107. Brigade, i Jensu Michaelu Beutelspacheru predsjedniku Nadzornog odbora HF Belišće d.o.o.

Plaketa „Matija Petar Katančić“ za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života dodjeljuje se Martinu Glavici i Kristijanu Čoriću, za područje kulture Dubravki Cvenić i Ljerki Perči, a Zlatna plaketa „Pečat Grada Valpova“ Stjepanu Šmitu, Zlatku Presnacu i Josipu Varžiću.

Kao i kod većine drugih točaka jučerašnjeg dnevnog red vijećnici su ovu odluku donijeli jednoglasno.

Nakon što su saslušali izvješća o radu škola u protekloj školskoj godini vijećnici su usvojili  Operativni program radova na održavanju cesta, a gradonačelnik ih je izvijestio o podjeli i prijenosu poslovnih udjela trgovačkog društva Urbanizam i podnio izvješće o aktivnostima u dosadašnjem dijelu godine.

Usvojene su i četvrte izmjene i dopune Proračuna grada za ovu godinu tako da proračun sada iznosi 67.688.253,00 kuna što je povećanje za 3.689.500,00 kuna.

I ove su izmjene učinjene zbog potrebe da se uvrste projekti koji do sada nisu bili uključeni u Proračun za 2022. i projekcije za 2023. i 2024. godinu pri njegovom donošenju niti u dosadašnjim izmjenama i dopunama, te usklade iznosi planiranih prihoda i rashoda s njihovim stvarnim kretanjima tokom godine.

U nastavku sjednice usvojena je odluka o socijalnoj skrbi grada Valpova, izmjene u programu javnih potreba iz područja socijalne skrbi, obrazovanja, humanitarnih djelatnosti te drugih područja od interesa za opće dobro grada Valpova za 2022. godinu te javnih potreba u kulturi.

U sklopu donošenja Plana djelovanja grada Valpova u području prirodnih nepogoda za 2023. godinu vijećnici su izviješteni o aktivnostima na prijavi šteta nastalih u prirodnoj nepogodi tuči i suši tijekom ove godine, gdje je prijavljena šteta od gotovo 40 milijuna kuna i podneseno 359 odštetnih zahtjeva, međutim postupak još nije dovršen i čekaju se konačne odluke nadležnih tijela o visini odštete.

Na kraju sjednice osnovana si i imenovana povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH za Grad Valpovo te za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH za Grad Valpovo.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 633 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu