MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Završen projekt čiji nastavak mnogi zazivaju

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Danas je održana završna konferencija projekta „Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge na području 5 slavonskih županija".

Konferenciji su prisustvovali i gosti - Marija Mrkić iz Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, Željka Grahovac, ravnateljica GDCK Virovitica, Nikola Slavić – zamjenik ravnateljice GDCK Virovitica, Vanesa Šerić, predavačica na edukacijama, Silvija Dološić Groznica, predsjednica Udruge Memoria koja je partner projekta, predavačica na edukacijama te savjetovalištima za članove obitelji oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije te Ivo Zelić, načelnik općine Petrijevci.

Prisutnima su projekt predstavile Tamara Katalinić voditeljica i Svjetlana Berečić, njegovateljica, a među sudionicima su bili i korisnici dnevnog boravka kojima je ovaj projekt donio mnogo dobroga, što se osjetilo i na završnoj konferenciji na kojoj su neke ponije i emocije.

Nositelj projekta vrijednog 1.411.866,60 kn je Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, a partneri su  bili Grad Valpovo, Udruga Memoria, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica te Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Valpovo.

Loading...

Projekt se provodio od  5. listopada 2020. i završava  12.3.2023. godine, a svrha mu je bilo povećanje uključenosti u društvo starijih osoba u riziku od socijalne isključenosti širenjem i unaprjeđenjem usluge dnevnog boravka te ojačati kapacitete stručnjaka za razvoj usluga za starije osobe i osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i dr. oblika demencije. Tijekom projekta obavljeno je ukupno 125 usluga besplatnog prijevoza do dnevnog boravka, liječnika ili nekog drugog oblika organiziranja društvenog života za starije i oboljele osobe s područja Valpovštine. Tijekom projekta u GDCK Valpovo otvoren je i Dnevni boravak za osobe starije životne dobi, a glavne aktivnosti koje su se provodile su savjetovališta i edukacije za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije na kojima je sudjelovalo 36 članova obitelji oboljelih osoba, mjerenje tlaka i šećera u krvi, kreativne i sportske radionice, berba jabuka, pečenje božićnih kolača, tjelovježba i glazbeno – plesne radionice, odlazak u HNK i posjeti kulturnim događanjima lokalne zajednice. Ukupno 42 korisnika prošlo je kroz dnevni boravak, a na konferenciji su naglasili kako jedva čekaju povratak u svoj drugi dom. Također, provedene su i online edukacije i medijske kampanje za stručnjake koji rade sa starijim osobama i oboljelim osobama od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. Predavačice na edukacijama bile su doc.prim.dr.sc. Svetlana Tomić, spec. neurolog, subspec. neurodegenerativnih bolesti, Anja Rimac mag.nutr., Vanesa Šerić univ.spec.theol. i Silvija Dološić Groznica univ.spec.iur.

Održano je ukupno 5 edukacija na kojima je sudjelovalo 277 stručnjaka.

Svi su se sudionici složili o uspješnosti ovog projekta i poželjeli da se u nekom od oblika uskoro ponovo uspostavi.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 677 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It