MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ZA USPRAVAN HOD KROZ ZLATNU DOB: Započinje novi ciklus obogaćenog programa za osobe starije životne dobi

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Nepovoljna financijska situacija praćena valom poskupljenja najviše pogađa naše sugrađane umirovljenike.

Grad će i dalje kroz svoje programe i projekte nastojati poboljšavati kvalitetu njihova života te im omogućiti, kao i do sada, korištenje pojedinih usluga kao i sudjelovanje u društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom životu bez ikakvih financijskih troškova. Smatramo da naši sugrađani umirovljenici trebaju imati kvalitetan društveno-socijalni život, a ne biti lišeni svega što se ne zove kruh i mlijeko. Prošlogodišnji program realizirali smo u potpunosti i na zadovoljstvo korisnika, kao i njihovih obitelji te se ponovno stvorio dodatni poticaj za nastavak ovakvog načina rada.

Od rujna započinje sadržajem obogaćen, već prepoznatljiv, novi ciklus programa Za uspravan hod kroz zlatnu dob koji  svojim aktivnostima bitno poboljšava cjelokupno zdravlje pojedinca. Kao što nam je već poznato, zdravlje se ne odnosi samo na odsustvo bolesti već je to širi pojam koji sadržava međusobno povezane važne aspekte kao što su fizičko zdravlje, mentalno, emocionalno, socijalno, duhovno... Program je društvenog, obrazovnog, kulturnog i sportskog sadržaja gdje svatko može pronaći nešto za sebe te kroz samo nekoliko jednostavnih aktivnosti unijeti u svoj život pozitivne promjene. Program uključuje brojne psihofizičke aktivnosti s ciljem poticanja sugrađana umirovljenika na kontinuirano uključivanje u društvenu zajednicu i izlazak iz rutine, u čijoj zamci se mnogi  često nađemo.

Rujan započinjemo (2.9. subota 10:00) šetnjom stazama perivoja sa štapovima za nordijsko hodanje, ili bez te piknikom u dvorištu Info centra. Osigurani mali zalogaji, ugodan pogled i dobro raspoloženje. (TZGV) Tijekom mjeseca nastavljamo s vježbama opuštanja na livadi kod platane i nordijskim hodanjem.

Listopad započinjemo trećom Valpovačkom stazom zdravlja, - obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba te obilježavanjem 50., 60., i 70. godišnjice braka uz prigodno darivanje. (TZGV)  Slijedi

Tečaj informatike – Osnove informatičke pismenosti (Dom tehnike)

Radionica fotografije (Dom tehnike)

Radionica origamija

Vježbe na otvorenom

Nordijsko hodanje

Studeni nastavljamo s vježbama i hodanjem u prirodi. U zatvorenom prostoru radionice svjesnog disanja, poboljšanja fine motorike, meditacije, mindfulnessa ili svjesnog usmjeravanja pažnje na ono što je sada i ovdje te stručna predavanja.

Prosinac je rezerviran za malo povijesti Valpova (Muzej Valpovštine )

Advent u Valpovu - jedna večer druženja na otvorenom uz tople napitke i fine zalogaje  te posjet aktualnim izložbama (TZGV)

Lampionada (Dom tehnike)

U siječnju i veljači  ljubitelji modelarstva dobit će priliku za kreativnost i vrijeme za sebe (Dom tehnike)

Nastavak tečaja informatike (Dom tehnike)

Vježbe svjesnog disanja i opuštanja

Kino projekcija - komedija

Vježbe na otvorenom, nordijsko hodanje 

U ostalim mjesecima  ponavljat ćemo pojedine aktivnosti te po potrebi organizirati nove. Ne zaboravimo napomenuti kako Grad osim ovog programa svojim umirovljenicima redovito osigurava isplatu božićnica i uskrsnica te iz područja socijalne skrbi pruža usluge pomoći starima i nemoćnima.

Sve češće čujemo poznatu, staru mudru da je jedino u životu stalna promjena. Zaista, danas kao nikada prije nalazimo se u brzo mijenjajućim vremenima koja nas često ponekad s razlogom, a ponekad bez razloga zabrinjavaju, drže u neizvjesnosti i pomalo plaše. Poštovani umirovljenici, da ne bismo pasivno čekali nepredvidivu budućnost kreirajmo ju sami u sadašnjem trenutku – jer tu leži naša snaga. Imamo potpunu slobodu odvajati bitno od nebitnog, birati svoje korake...naravno, u svom tempu i svom ritmu.

Ne odgađajte život, usmjerite svoju energiju na unošenje pozitivnih promjena koje će malo-pomalo upravo taj život učiniti ljepšim i ugodnijim.

Kreatorica i voditeljica programa Za uspravan hod kroz zlatnu dob, Stela Horvat

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 606 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu