MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Prezentacija pružanja prve pomoći

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U sklopu redovne mjesečne vježbe operativnih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, jučer su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Valpovo održali prezentaciju pružanja prve pomoći.

Uz okupljene članove DVD-a Belišće na prezentaciji su nazočili članovi DVD-a Bistrinca i Veliškovaca, gdje su volonterke Paula Cvenić i Dora Šefler prezentirale potrebne radnje kod pružanja prve pomoći unesrećenog. S obzirom na to da se vatrogasci susreću sa situacijama, gdje su prvi u dodiru s unesrećenom osobom nužno je poznavati postupke i radnje koje se smiju i moraju učiniti kako bih pomogli osobi do dolaska medicinskog osoblja.

Prikazane su radnje i postupci kod osoba u nesvijesti, s krvarenjem, opeklinama, u stanju šoka te reanimacija kod odraslih osoba i male djece. Također je prikazan rad s  AED - (automatski eksterni defibrilator) koji je maleni, prijenosni uređaj, jednostavne primjene, sa zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma (ventrikularna fibrilacija ili ventrikularna tahikardija bez prisutnog pulsa). Osim toga, uređaj korisniku daje glasovne i tekstualne upute osnovnih postupaka održavanja života.  Uređaj sa 100% sigurnošću obavlja analizu ritma i preporučuje ili ne preporučuje defibrilaciju, te korisnika vodi kroz cijeli postupak oživljavanja.

Prisutni članovi su postavi mnoga pitanja i sudjelovali u praktičnom dijelu prezentacije, što pokazuje htijenje za obnovom znanja i dopunom novih pristupa u pružanju pomoći.

-Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo i volonterkama Pauli i Dori na uspješnoj prezentaciji i druženju s članovima vatrogasnih postrojbi s područja VZG Belišće, poručio je Dubravko Čovčić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 883 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu