MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Pavo Milekić i Josip Srakić na čelu Gradskih organizacija Blok umirovljenici zajedno (BUZ-a) Belišća i Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BISTRINCI Nakon niza gradova i općina I Belišće i Valpovo su dobili svoju GO BUZ-a.

 

U svečanom ambijentu, u nazočnosti gradonačelnika grada Belišće, Dinka Burića, dr. med. i Predsjednika Bloka umirovljenici zajedno, Milivoja Špike, prof., te članova Predsjedništva i Predsjedništva Županijske organizacije BUZ-a Osječko-baranjske županije, u subotu 21. ožujka 2015. u prostorijama NK Podravca u Bistrincima održana je Osnivačka skupština.

Osnivačku skupštinu sazvali su i otvorili Predsjednici inicijativnog odbora za Gradsku organizaciju Bloka umirovljenici zajedno Pavo Milekić i Josip Srakić.  

Nakon intoniranja Lijepe naše i odavanja počasti svim umrlim hrvatskim braniteljima, članovima BUZ-a i svim žrtvama palim za Republiku Hrvatsku od prvog spomena njenog imena do danas, predložena su radna tijela i dnevni red, a potom su riječ dobili uzvanici i gosti.

Prvi je riječ kao što je to i običaj, uzeo domaćin Pavo Milekić koji je između ostaloga rekao:

-Dozvolite mi da Vas sve skupa pozdravim u ime inicijativnog odbora GO BUZ-a Belišće i GO BUZ-a Valpovo i zahvalim vam se na odazivu i podršci koju ste nam svojim dolaskom ukazali. Kada su me ovih dana neki naši sugrađani pitali, Pavo zašto baš BUZ? Onda sam im rekao slijedeće: Zato poštovani sugrađani i prijatelji što za razliku od mnogih drugih, u BUZ-u znaju kako se zastupaju interesi umirovljenika, starijih i nemoćnih, nezaposlenih i socijalno ugroženih građana. Zato što u BUZ-u ljudi drže do svoje riječi, časti i poštenja i duboko su svjesni situacije u kojoj se umirovljenici u Republici Hrvatskoj danas nalaze i Zato što je u BUZ-u odgovornost, vjera, obitelj i ljubav prema svojoj Domovini Hrvatskoj uvijek na prvom mjestu. Zato što je BUZ jedina istinska domoljubna, nacionalna umirovljenička Stranka koja se, za razliku od ostalih, uistinu zalaže za zajedništvo i ujedinjenje cjelokupne umirovljeničke populacije, i Stranka kojoj su umirovljenici uvijek na prvom mjestu. Ova Osnivačka izborna skupština na kojoj su danas nazočni i naši dragi prijatelji, predstavnici Matice umirovljenika grada Valpova i Udruge umirovljenika i starijih osoba grada Belišća je još jedan dokaz da smo na pravom putu. BUZ danas čini sve veće izborno tijelo hrvatskih glasača, i predstavlja novu političku snagu Republike Hrvatske. Stoga vjerujem da će nam se u BUZ-u uskoro pridružiti mnogi naši sugrađani te predstavnici umirovljeničkih udruga i političkih stranaka kako bismo ujedinjeni, još jače i snažnije zajedničkim snagama, osigurali bolju, pravedniju i sigurniju budućnost svojoj generaciji i generaciji koja dolazi. Da je tome doista tako, dokaz je da danas u gradskom vijeću grada Belišću imamo svog zamjenika predsjednika gradskog vijeća i potpredsjednicu u VMO, te članove u 6 odbora i komisija gradskog vijeća. I u koaliciji s HDSSB-om, HSP-om i HSU-om participiramo u gradskoj vlasti na što smo ponosni.

Stoga smo iznimno zadovoljni što smo koalicijski partner HDSSB-a, s kojim u gradskom vijeću grada Belišća imamo vrlo dobru suradnju, koju ćemo i u vremenu koje je pred nama, nastaviti graditi i jačati. I na kraju, dozvolite mi da sa ovoga mjesta javno uputim poziv svim umirovljenicima, građankama i građanima grada Belišća i grada Valpova da nam se pridruže, kako bismo zajedničkim snagama, na načelima morala, istine i pravednosti, te ljubavi prema svojoj jedinoj, Hrvatskoj domovini, izborili bolju, sigurniju i sretniju budućnost svojoj generaciji i generaciji koja dolazi.

Skup su u nastavku pozdravili Stjepan Fekete član predsjedništva BUZ-a, Zlata Halusek potpredsjednica ŽO BUZ-a Osječko-baranjske županije, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, dr.med., te predsjednik BUZ-a, Milivoj Špika, prof. 

Skupština je nakon toga nastavila sa radnim dijelom te izabrala vodstvo GO BUZ-a Belišće:

 Za predsjednika, Pavo Milekić

Za potpredsjednika, Nedeljko Dominković, Ivkica Pavlović i Petar Ljubičić

Za članove Predsjedništva, Mario Pavlović, Ivanka Cuković, Branko Kudlaček, Vladimir

                                           Vidošić, Stjepan Hange, Slavica Cigić, Tomislav Lovrić,

                                           Branko Bobinac i Krunoslav Jelkić

Za tajnika, Vojimir Bosana

Za članove Nadzornog odbora: Vlado Kovačević, Josip Babić i Zdravko Kokorić

Za predstavnika u Županijsku Skupštinu, Pavo Milekić

Skupština je nakon toga nastavila sa radnim dijelom te izabrala vodstvo GO BUZ-a Valpovo:

 Za predsjednika, Josip Srakić

Za potpredsjednika, Ivica Vidošić, Mario Budimčić i Marijan Šmit

Za članove Nadzornog odbora, Pavao Vidinović, Dragan Matanović i Ivica Puljek

Na kraju Skupštine se, u ime izabranih, nazočnima obratio Predsjednik GO BUZ-a Belišće Pavo Milekić koji je kazao slijedeće:

-Zahvaljujem se u ime izabranih na ukazanom povjerenju. Vjerujem da ćemo, u vremenu koje je pred nama, zajedno, uz Vašu pomoć to povjerenje i opravdati. Zalagat ćemo se za politički dijalog sa svim političkim strankama u gradu Belišću i gradu Valpovu, osobito sa srodnim umirovljeničkim strankama i umirovljeničkim udrugama. Kao najveće biračko tijelo danas, držimo da je potrebno još aktivnije nastaviti sa ostvarivanjem naše umirovljeničke programske politike. Držimo da će Blok umirovljenici zajedno u gradu Belišću i gradu Valpovu biti predvodnik borbe protiv osiromašivanja umirovljenika i boriti se za dostojanstvo i bolji život cjelokupne umirovljeničke populacije. Biti ćemo predvodnik borbe za pomoć teško pogođene, obespravljene, ponižene, opljačkane i osiromašene umirovljeničke populacije i pridonositi povoljnijem materijalnom i društvenom položaju umirovljenika,i svih ostalih svojih sugrađana. Držimo da je naša budućnost isključivo u našim, umirovljeničkim rukama, stoga više nećemo nikada nećemo ispustiti kormilo iz svojih ruku. Uvjeren sam da ćemo u tome i uspjeti, poštovanje“.

Obraćanjem Predsjednika GO BUZ-a Belišće Pave Milekića je zaključen rad Osnivačke izborne skupštine, te je za sve članove i goste organiziran skroman domjenak.

Pavo Milekić

099 690 9114

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 736 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It